avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate bun mobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate bun mobil

Buna seara.Este posibil legal ca,sa vinzi un bun mobil(utilaj agricol) in luna august 2016 ,in conditiile in care vanzatorul el insusi cumpara acest utilaj de la o terta persoana ,nefiind finalizata practic tranzactia.Vanzatorul X ,pune spre vanzare un utilaj in august,incheie o chitanta de mana cu un potential cumparator Y privind vanzarea utilajului,pentru care incaseaza un avans ,cu promisiunea ca in termen de aprox. 2 saptamani se vor perfecta actele si totodata incasa diferenta de pret convenita intre cei doi.De fapt ,vanzatorul X este in acelasi timp si cumparatorul Z,care el a cumparat utilajul dupa spusele acestuia in martie 2016 ,contractul de vanzare-cumparare in baza caruia cumparatorul Z a achzitionat bunul, este datat 24.08.2016 ,iar factura de achizitie este datata 02.11.2016. Intrebare: 1.Poate vanzatorul X care in acelasi timp este si cumparatorul Z,sa vanda utilajul unui tert cumparatorul Y,si sa incheie si un contract v-c si totodata sa emita o factura privind utilajul in cauza,atata timp cat dumnealui la momentul vanzarii nu era pe deplin proprietar? 2. Este legal sa vinzi un bun si sa emiti si factura ,dat fiind faptul ca tu cel care vinzi,inca nu ti-ai perfectat tranzactia cu celalalt vanzator de la care ai achizitionat bunul pe care il vinzi? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mary6 , utilizator 19:45, 17 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este posibila si legala aceasta operatiune juridica, cu numele de cod vanzarea bunului altuia, mai pe intelesul dvs este o varietate de contract de vanzare afectat de modalitati.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzari utilaje agricole catre banci mary6 mary6 Buna ziua.In anul 2016 am dorit sa achizitionez o combina agricola second hand,de la o persoana fizica in urma unui anunt postat online.Am platit un avans ... (vezi toată discuția)
Livrarea bunurilor catre un tert Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu Livrarea bunurilor catre un tert: X (cumparator) lanseaza o comanda de produse catre Y (vanzator). In comanda se stipuleaza ca aceasta tine loc de contract, ... (vezi toată discuția)
Revanzarea unui drept litigios felinutza felinutza S-a incheiat un contract de v-c intre X-vanzator si Y, Z cumparatori in urmatoarele conditii: X este indreptatita la restituirea mai multor terenuri ... (vezi toată discuția)