avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O intrebare întrebătoare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O intrebare întrebătoare

Buna ziua. Imi cer scuze daca intrebarea / intrebarile mele nu sunt potrivite pentru acest forum, dar am si eu o nelamurire. Care ar fi procedura in cazul in care o persoana nu isi poate justifica averea? Si aici exista 2 cazuri:
1 - Persoanele care pleaca 2-3 luni in "afara" si vin cu 50.000 euro sau chiar mai mult.
2- Persoanele care traiesc in Romania si conduc masini de 100.000 + euro (pe numele lor) desi ele nu produc nimic (legal)..nu au niciun venit.
Ce poate face statul in aceste doua cazuri? PS: Nu mai socotim faptul ca aceste persoane traiesc din proxenetism, pentru ca nu avem probe. Strict pe patrimoniu.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:25, 20 Iunie 2017
Nu are nimeni idee? Nu se pronunta nimeni?
Nu mai exista legea ilicitului.
Potrivit constitutiei se prezuma ca averea este dobandita in mod licit.

In prezent, hotul neprins e negustor cinstit.
Trebuie dovedit in cadrul procesului penal ca banii provin din savarsirea de infractiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control itm princessmaya princessmaya buna ziua.am avut un control de la itm..in ziua cand a venit aveam contracte de munca incheiate...insa peste cateva zile m-am trezit cu o amenda in valoare de ... (vezi toată discuția)
Reprezinta arhivele electronice personale o dovada in cadrul cercetarii penale? Sunnyday Sunnyday Buna ziua si multumesc ca cititi acest mesaj. Apreciez daca ma ajutati in a rezolva aceasta problema. Mamei mele i-a disparut, din casa, o suma de bani. Eu ... (vezi toată discuția)
Detinerea de sume foarte mari de bani in locuinta fara o justificare legala; doanna3 doanna3 Buna ziua! As vrea sa stiu daca este legal sa detii in locuinta personala sume foarte mari de bani fara o justificare legala si care sunt consecintele acestui ... (vezi toată discuția)