avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Incasare taxa de participare pt organizarea unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Incasare taxa de participare pt organizarea unui concurs

Buna ziua, sunt reprezentantul unei asociatii, un ONG, care are in obiectul de activitate organizarea de activitati pentru copii respectiv concursuri si acordarea de premii. In acest sens organizam un concurs de dans prin care intentionam sa strangem fonduri pentru a ne sprijini financiar actiunile desfasurate cu copii din oras. Astfel prin concurs am solicitat o taxa. Care este cadrul legal prin care putem incasa aceasta taxa astfel incat sa fie o activitate fara scop patrimonial. neimpozabila.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: alexs1985 , utilizator 16:41, 22 Septembrie 2017
In principiu si ca regula generala, activitatile organizate de un ONG la care participarea este contra cost sunt activitate economica. Sunt prevazute si o serie de exceptii. O competitie sportiva organizata ocazional, cu participare cu taxa, scopul fiind colectare de fonduri pentru activitatea de baza nonprofit a organizatiei, s-ar putea incadra in exceptia prevazuta de art. 15 alin.2 lit.j) Cod Fiscal. Acesta prevede; Titlu IIl: Impozitul pe profit. ART. 15 - Reguli speciale de impozitare: (2) În cazul organizațiilor nonprofit, organizațiilor sindicale, organizațiilor patronale, la calculul rezultatului fiscal, următoarele tipuri de venituri sunt venituri neimpozabile:j) veniturile realizate din acțiuni ocazionale precum: evenimente de strângere de fonduri cu taxă de participare, serbări, tombole, conferințe, utilizate în scop social sau profesional, potrivit statutului acestora;
Da, evenimentul este organizat ocazional iar taxa colectata de la participanti va acoperii cheltuielile de organizare ale evenimentului si alta parte va constitui fondul de dezvoltare a unor cursuri de informatica pentru cei mici pe care le sustinem in oras in mod gratuit.
Multumesc pentru raspuns.
Imi puteti spune va rog daca pentru taxa colectata de la participanti ati dat chitanta (cu titlu de donatie)? sau a fost necesara achizitia unei case de marcat pentru a da bon fiscal? Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2017
alexs1985, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong poate organiza evenimente de strângere de fonduri pentru susținerea activităților ulterioare ale asociației? Pro-Ghioroc Pro-Ghioroc Bună ziua, avem înființat un ONG și as dori să întreb care este baza legală de organizare al unui eveniment?Noi facem meniurile pentru care oamenii ... (vezi toată discuția)
Impozit ong? lenareg lenareg Un ONG care are urmatoarele venituri si cheltuieli datoreaza impozit? Exemplu - vetituri din subventii Apia =2.000lei -vetinuri din ... (vezi toată discuția)
Ong ANALIROMAN ANALIROMAN Buna ziua! Am o mica nedumerire...activitatea ONG-ului este ..pescuit in ape dulci...deci...pescuieste..si preda mai departe acest peste(cu factura catre alte ... (vezi toată discuția)