avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... penalitati bugetari
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

penalitati bugetari

Intr-un contract incheiat cu o unitate bugetara pot sa prevad penalitati pt neplata/intarziere? eu stiu ca da, ei spun ca nu dar nu pot sa imi dea un temei legal si eu nu-l gasesc...
Multumesc
Cel mai recent răspuns: anana67 , utilizator 11:16, 27 Ianuarie 2006
Penalitatile-dobanzile- aplicate de bugetari pt neplata sumelor datorate sunt de 0,06% si sunt prevazute intr-un Ordin al carui nr.nu-l mai stiu.
Detaileaza totusi un pic mai mult.Despre ce contract e vb-obiectul-si ce institutie bugetara,sau macar cu ce se ocupa institutia..
In primul rand, de la 1 ianuarie 2006 penalitatile de intarziere sunt de 0,1%. In al doilea rand, indiferent de forma de organizare, se platesc penalitati in caz de intarziere. Cititi legea disciplinei contractuale si modelele de contracte din Ordinele 1.012, 1013, 1014 din 2001 daca nu ma insel (au legatura cu achizitiile publice).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati de intarziere magyari magyari As avea si eu o intrebare, poate mai banala pentru unii, insa avand in vedere faptul ca sunt "debutant" in domeniu, va rog sa aveti rabdare cu mine :D In ... (vezi toată discuția)
Procentul legal admis de penalizare pt debite Krissia . Krissia . Imi spune si mie cineva va rog, care este procentul legal maxim admis de penalizare pt intarziere plata debite ? In codul de procedura fiscala era parca 0.5% ... (vezi toată discuția)
Peocentul de penalizari valica_21 valica_21 eu sunt in situatia in care semnez un contract cu o primarie.eu sunt o societate comerciala si nu stiu cat este procentul maxim de penalizari pe care pot sa-l ... (vezi toată discuția)