avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensie alimentara - poprire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensie alimentara - poprire

Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca definitiva in care scrie ca tatal copilului trebuie sa plateasca 25% din venituri + diferenta de bani de la momentul introducerii actiunii. Am trimis o notificare catre locul de munca al fostului sot impreuna cu o copie de pe hotararea judecatoreasca. Intrebarea mea este daca angajatorul poate refuza sa ii opreasca fostului sot 25% din venituri? Va multumesc!
da, poate refuza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul nici nu are dreptul legal să-i oprească bani din salariu fără încuviințarea instanței de judecată la cererea executorului judecătoresc.
Deci, și în cazul că i-ar opri, ar fi o acțiune ilegală din partea angajatorului.
Potrivit legii, tata copilului trebuie să plătească din mână prin virament bancar sau prin mandat poștal.
Buna ziua,
Angajatorul este obligat sa opreasca DOAR DACA formulati acea notificare printr-un EXECUTOR JUDECATORESC sau daca in sentinta este prevazuta acea poprire in mod expres!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul trebuie poprit ca sa aiba dreptul a opri din salariul omului sume de bani. Asta se face in timpul executarii silite, nu printr-o notificare.
Poprirea prin sentinta nu mai exista.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici prin executor judecătoresc nu-i legală poprirea în cazul pensiei de întreținere plătită la zi, deoarece "executarea" costă, și nu-i legal să obligi pe cineva să plătească servicii de care nu are nevoie.
Dacă pensia nu-i devenită scadentă, nu există restanță.., executorul nu are drept legal să poprească pensia doar pentru că așa vrea rezidentul creditor.

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor andreeaene andreeaene buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. in urma divortului instanta a hotarat ca fostul meu sot sa-mi plateasca pentru copil o pensie ... (vezi toată discuția)
Executare silita Alexandra Huminiuc Alexandra Huminiuc Cat ar trebui sa dureze executarea silita dupa ce a fost aprobata de judecatorie? (vezi toată discuția)
Pensia alimentara DIMARAMONA35 DIMARAMONA35 Buna ziua! Am un baiat recunoscut de tatal lui care este major de nici o luna de zile,as vrea sa stiu daca il poate da in judecata pe tatal lui pentru ... (vezi toată discuția)