avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

pe rol find dosarul de mostenire in urma decesul mamei,in care sunt implicati tatal.fiul si2 surori,pe timpul procesului,una din surori a renuntat la partea ei in favoarea tatalui meu,in fata unui notar act introdus la dosar,in proces ramanand 3 persoane,in urma evaluari si sentintei judecatoresti mostenirea s-a impartit la 3,acum la sfarsitul procesului sora care a renuntat ,a revenit si vrea cota ei din mostenire,ideea era ca cota ei sa-i revina numai tatalui nu si la celilalti mostenitori,precizez ca apelul formulat nu e facut personal de ea ci de avocata tatalui ,sora mea nu locuieste ,in romania si pe tot timpul procesului,a fost total indiferenta de ce se intampla cu mostenirea,la apel,judecatorul nu a last-o sa vb ,procesul s-a amanat ,sora mea urmand sa plateasca o taxa de timbru pentru a se apara in instanta,e normal ca cei care au fost la fiecare proces ,si s-au interesat de cursul lui sa accepte asa ceva,dupa ce a renuntat in fata unui notar la mostenire..ce se poate face astept sfaturi multumesc frumos
Ultima modificare: Vineri, 30 Iunie 2017
tamanu17, utilizator
Buna seara,
Sora trebuia sa stie, NOTARUL I-A EXPLICAT, ca NU EXISTA RENUNTARE IN FAVOAREA CUIVA.
Conform art. 1123 Cod Civil,
Revocarea renunţării
(1) În tot cursul termenului de opţiune, renunţătorul poate revoca renunţarea, dacă moştenirea nu a fost deja acceptată de alţi succesibili care au vocaţie la partea care i-ar reveni, dispoziţiile Art. 1120 aplicându-se în mod corespunzător.
(2) Revocarea renunţării valorează acceptare, bunurile moştenirii fiind preluate în starea în care se găsesc şi sub rezerva drepturilor dobândite de terţi asupra acelor bunuri.
Acum, daca acel avocat este imputernicit el are drept de semnatura
nu a avut nici un fel de imputernicire
mostenirea a fost acceptata de tatal meu sora si eu,apartamentul a fost evaluat si impartit la 3 asta inseama ca acceptare de mostenire
Ultima modificare: Vineri, 30 Iunie 2017
tamanu17, utilizator
DA!
Avocatului i se poate semna doar imputernicire avocatiala fie direct fie la distanta
SUNT convins ca dl avocat nu a actionat asa, de ...
sora mea a fost la un notar in italia unde a dat o declaratie precum ca renunta la partea ei,acum nu stiu ce i-a zis acel notar din italia cert e ca acea renuntare la mostenirea a ajuns la dosar,curios faptul ca nici avocata tatalui meu nu a zis absolut nimic dupa cate am aflat ,dak ai renuntat nu mai e cale de intoarcere,semnatura de pe apelul formulat de sora mea nu se potriveste,probabil e un fals in semnatura ceea ce am sa atac la urmatoarea infatisare

Alte discuții în legătură

Retractarea renuntarii la mostenire in instanta danaana danaana Buna seara, am dat o declaratie de renuntare la masa succesorala fara sa stiu ca dupa moartea tatalui meu au ramas bunuri Am stiut doar de o casa la tara unde ... (vezi toată discuția)
Anularea actului de renuntare la mostenire Valentina81 Valentina81 Suntem 3 frati.In 2014 tatal nostru a decedad.In acelasi an am facut un act la Consulatul Romaniei din Madrid,conform caruia am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, soția mea persoana cu handicap grav locomotor a renunțat ... Bote Gabriel Bote Gabriel Buna ziua, soția mea persoana cu handicap grav locomotor a renunțat la moștenire în favoarea surorii ei care la acel moment a profitat de starea ei ... (vezi toată discuția)