avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare hotarare civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare hotarare civila

Buna ziua!am fost dati in judecata ca parti,eu,mama si fratele meu,noi fiind sucesori din partea tatălui,decedat inainte de introducerea acțiunii.S-a terminat, procesul si s-a stabilit ca noi 3 si încă o parata sa separăm prejudiciul in solidar.In cazul nostru nu scrie in hotărâre ca suntem succesori,cum se va plăti si cine va calcula dobanda legala ?
Cel mai recent răspuns: bestlegis , utilizator 19:20, 1 Iulie 2017
COD CIVIL: "Art. 1443 - Solidaritatea dintre debitori
Obligaţia este solidară între debitori atunci când toţi sunt obligaţi la aceeaşi prestaţie, astfel încât fiecare poate să fie ţinut separat pentru întreaga obligaţie, iar executarea acesteia de către unul dintre codebitori îi liberează pe ceilalţi faţă de creditor."
Dobanda legala va fi calculata de catre creditor -cu mijlocirea executorului judecatoresc-conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 13/2011 privind dobanda legala remuneratorie si penalizatoare pentru obligatii banesti, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale in domeniul bancar - publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 607, din 30 august 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda legala pentru drepturi salariale obtinute prin sentinta judecatoreasca snic snic Buna ziua, Pentru drepturi salariale neplatite la timp, conform prevederilor contractului colectiv de munca, instanta obliga un angajator sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Obligatia solidara - obligatii complexe - exemplu: contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere rodica_post rodica_post OBLIGATII COMPLEXE Obligatia solidara se poate naste fie prin acte juridice, fie printr-o dispozitie speciala a legii (solidaritatea legala). a) In ... (vezi toată discuția)
Dobanzi si inflatia la zi pentru drepturi banesti castigate in instanta Lungu Constantin Lungu Constantin Va rog cum se calculeaza actualizarea cu rata inflaţiei precum şi cu dobânda legală la suma respectivă, a drepturilor banesti castigate in instanta ? (vezi toată discuția)