avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Calcul impozit la trecerea de la norma la sistem real?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Calcul impozit la trecerea de la norma la sistem real?

Daca am un PFA la norma si intr-un an am depasit 100.000 EUR, atunci doar pentru anul viitor voi plati impozitele in sistem real, sau si pentru anul depasirii pentru sumele ce depasesc 100.000 EUR?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:50, 5 Iulie 2017
Da, din anul urmator:

Cod fiscal:
ART. 69 - Stabilirea venitului net anual pe baza normelor de venit

(9) Contribuabilii pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit și care în anul fiscal anterior au înregistrat un venit brut anual mai mare decât echivalentul în lei al sumei de 100.000 euro, începând cu anul fiscal următor au obligația determinării venitului net anual în sistem real. Această categorie de contribuabili are obligația să completeze corespunzător și să depună declarația privind venitul estimat/norma de venit până la data de 31 ianuarie inclusiv. Cursul de schimb valutar utilizat pentru determinarea echivalentului în lei al sumei de 100.000 euro este cursul de schimb mediu anual comunicat de Banca Națională a României, la sfârșitul anului fiscal.
Deci pentru venitul in anul in care am depasit, raman tot cu impozitare la norma, este corect?

Multumesc
Da, asa este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa norma de venit platitor de tva maiaiarina maiaiarina Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Daca un PFA la norma de venit platitor de TVA depaseste in decembrie 2015 plafonul de 100.000 eur, dar ... (vezi toată discuția)
Intreprindere familiala sau intreprindere individuala chrysteyan chrysteyan Buna ziua,as dori sa stiu daca in cazul acestora,in cazul in care sunt incadrat la impozitul cu norma de venit,adica fix,pot colabora prin contract cu alte II ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit androceul1948 androceul1948 Buna ziua, V a rog sa-mi spuneti ce taxe plateste un PFA activitati independente,programare,daca este inregistrat ca PFA cu norma de venit.Impozit 16% plus ... (vezi toată discuția)