avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... baiat incredintat mamei ,minorul de 8 ani doreste sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

baiat incredintat mamei ,minorul de 8 ani doreste sa locuiasca cu mine

sunt in divort,copilul probabil ca o sa-i fie incredintat mamei,avem custodia comuna dar copilul minor (8 ani,baiat) doreste sa locuiasca cu mine.cum pot proceda legal sa pot lua baiatul sa locuiasca cu mine si de la ce varsta
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 23:18, 7 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Copiluli i se va stabili de catre instanta domiciliu la unul din parinti tinand cont de interesul superior al minorului.
Incercati sa solicitati instantei audierea minorului in temeiul art. 264 C.Pr.Civ.
Este posibil sa vi se admita acest lucru!
Oricum minorul este audiat dupa implinirea varstei de 10 ani!
minorul a fost audiat inainte de temenul la care urma sa se stabileasca domiciliul iar acesta a declarat in urma intrebarilor puse ca este tratat bine si la mama si la tata in ideea ca poate nu mai are loc despartirea noastra cu toate ca la mama este certat si chiar batut,din aceasta cauza i-am facut plangere penala pentru loviri si alte violente impotriva minorului
Am inteles
ar fi bine sa aveti un avocat care sa poata sa va sustina cauza cu TOATE argumentele legale
Puteti lua de acum baiatul sa locuiasca la dumneavoastra. Daca asta e dorinta lui, nu e normal sa il duceti cu de-a sila acasa, nu-I asa?
Si chiar daca vine fosta sotie cu executor judecatoresti, acestia nu au voie sa ia copilul impotriva vointei lui.
Aveti toate sansele sa obtineti domiciliul copilului la dumneavoastra daca administrati bine probele.
Nu trebuie ca mama sa se poarte urat cu baiatul, e posibil sa fie putin mai severa sau sa il puna mai mult la teme. Copii speculeaza toate lucrurile astea si daca asta e situatia atunci mai incolo, cand dumneavoastra il veti pune la teme e posibil sa va surprinda cu dorinta de a locui la mama.

Stimate utilizator puteti impartasi atitudinea lui When din aceasta postare: "Rezidentii se mai ascund in spatele refuzului copilului..."

sau acelasi When din aceasta postare: "Daca asta e dorinta lui, nu e normal sa il duceti cu de-a sila acasa, nu-I asa?"

Sfatul difera in functie de sexul parintelui de la care trebuie sa plece copilul, respectiv sa fie luat. De aici deduceti dvs singur obiectivitatea si credibilitatea "sfatului" si procedati in consecinta. :D
Eu zci ca mai bine ar fi sa urmati sfaturile domnilor avocati care au postat, caci dumnealor se pricep mai bine si au vazut lucrurile si dintr-o parte si din alta.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iulie 2017
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Ancheta de la protectia copilului influentata de mama costache17 costache17 Buna ziua, sunt divortat ,am un baietel de 6 ani, custodie comuna cu domiciliul baiatului la mama lu. Pe scurt, eu ma ocup in mare parte de copil, nu am ... (vezi toată discuția)