Buna ziua,am si eu o intrebare si v-as ruga sa ma lamuriti! Am facut o promisiune de vinzare unei familii.Actele nu s-au finalizat inca.Intre timp cei doi soti au divortat! Sotia ii va da fostului sot intorsura din suma deja achitata pt. casa.Actul aditional la promisiunea de vinzare cumparare se va incheia la notar.Este nevoie de prezenta vinzatorului acolo?,avind in vedere ca inca nu s-a finalizat contractul de vinzare cumparare desi suma convenita pt. locuinta s-a achitat integral si termenul limita in care trebuia facut contractul de V-C a trecut de 5 ani,care este rolul vinzatorul in acest caz? de ce este nevoie de prezenta lui la notar?
Va multumesc
Pt încheierea oricărui contract este nevoie sa fie prezente ambele părți contractuale. Dacă vanzatorul nu se poate prezenta la notar poate mandata un terț sa-l reprezinte .
Multumesc pt. raspuns!Problema este ca NU SE VA INCHEIA NICI UN CONTRACT CU VINZATORUL INCA,ci doar ex sotia ii plateste ex sotului o suma de bani ca sa renunte EL la locuinta! Abia peste 4 luni se va incheia contractul de V-C.intre vinzator si cea care RAMINE CU LOCUINTA.DE ACEEA NU VAD ROSTUL PREZENTEI VINZATORULUI LA NOTAR IN ACEASTA FAZA!
Actul aditional la un contract e acelasi lucru ca la un contract, toate partile prezente. De principiu, ar trebui sa acceptati schimbarea de debitor, iesirea unuia din contract...