avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Repararea prejudiciului societatii de asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Repararea prejudiciului societatii de asigurari

Buna ziua, am urmatoarea speta
X, a circulat pe drumurile publice in luna decembrie, fara a avea autoturismul echipat cu cauciucuri de iarna si fara a adapta viteza la conditiile nefavorabile de drum, iar ca urmare a carosabilului alunecos, acesta a intrat intr-un cap de pod, rezultand avarierea totala a autoturismului, care era proprietatea unei societati de leasing si asigurat CASCO.
Societatea de asigurari se poate intrepta in acest caz impotriva administratorului drumului pentru prejudiciul inregistrat in urma acordarii despagubirilor pentru neluarea masurilor corespunzatoare pentru mentinerea starii de viabilitate a drumurilor? sau mai cu seama impotriva conducatorului X, care nu avea autoturisumul echipat corespunzator??
asiguratorul CASCO se poate indrepta prin actiune de regres impotriva persoanei X intrucat autoturismul nu era echipat cu anvelope de iarna, iar conducatorul auto nu a adaptat viteza la conditiile de drum.
ing. Ioan Ciobanu
Buna ziua,

Verificati conditiile de asigurare.
Va multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Joi, 3 August 2017
Madalinamaslina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tragerea la raspundere a administratorului drumului pentru un accident datorat poleiului adriansp adriansp Buna ziua.Ce demersuri trebuie facute in speranta recuperarii prejudiciului unui accident fara victime cauzat de un drum cu polei/mazga?detin dovada video, nu ... (vezi toată discuția)
Anvelope de iarna obligatorii de la 01.11.2011 mariusicatrasca mariusicatrasca Vreau sa stiu daca incepand cu data de 01 .11. 2011,circuland pe drumurile pe care nu este ;polei sau zapada avand cauciucuri de vara intru sub incidenta ... (vezi toată discuția)
Anvelope pe partea cu tractiune? rrobyfm rrobyfm daca am tractiune pe fata trebuie sa pun si pe partea din spate anvelope de iarna ? (vezi toată discuția)