avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract vanzare-cumparare fara acte de provenienta ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract vanzare-cumparare fara acte de provenienta produs

buna ziua, vreau sa cumpar o schela metalica de la o persoana fizica, imi puteti ce fel de contract trebuie sa fac? un model? si daca vanzatorul nu mai are factura de cumparare e vreo problema?
Cel mai recent răspuns: Gherghina Breniuc , Consilier juridic 12:52, 14 Iulie 2017
Buna ziua,

Depinde daca cumparati pe persoana fizica sau pe persoana juridica. Nu va sfatuiesc sa cumparati fara factura deoarece nu aveti garantia ca este proprietarul schelei.
Daca vreti sa cumparati pe persoana juridica este musai sa faceti un contract sub semnatura privata sau la notariat .
doresc sa o cumpar pe persoana fizica
Ok. Incheiati un contract de vânzare - cumparare între dumneavoastra şi vânzător ( gasiti modele pe net) in doua exemplare originale. Daca nu are factura de achizitionare mentionati acest lucru în contract, si legat de aceasta situatie introduceti o clauza cu privire la faslul in declaratii cf. art.326 NCP, pentru a va asigura că în situatia în care va minte va raspunde penal.
Daca are facura de achizitionare sau o alta dovada ( contract) mentionati in contract modul de dobandire al bunului instrainat ( prin factura nr...../ contract nr.....) etc.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal montare schela ASUL28 ASUL28 Buna ziua Ma puteti ajuta,va rog cu un model de proces verbal montare-demontare schela metalica.Sau ce ar trebui sa cuprinda.Multumesc! (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa-mi recuperez un bun achizitionat cu o alta persoana? zin zin Anul trecut am cumparat o schela metalica impreuna cu un coleg ,dar nu avem nici un act care sa arate ca am pus impreuna banii.Am cumparat-o de ocazie la mana ... (vezi toată discuția)