avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Raspunderea asociatului pentru datoriile firmei
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Raspunderea asociatului pentru datoriile firmei

ma intereseaza sa intru in legatura cu un avocat pentru rezolvarea urmatoarei probleme:

La compania la care am lucrat in anii trecuti, fostul meu sef a decis sa-si mai deschida o firma si m-a trecut actionar cu 5% actiuni.

Dupa o perioada, respectiv prin anul 2010 firma ne-a bagat in somaj iar eu nu m-am interesat de ce se intampla cu firma unde aveam si eu actiuni.

Timpul a trecut si prin 2014-2015 am primit o hartie de la Administratia Financiara Sector 2 sa ma prezint la ei sa-mi expun punctul de vedere in legatura cu restanta pe care firma in care eram si eu actionar o are, respectiv vreo 2 miliarde si ceva.

Am fost la ei  si am dat o declaratie in care am specificat ca nu am avut nici in drept de decizie si ca eu am fost trecuta in a doua firma actionar doar pentru ca el nu putea fi in doua firme actionar unic.

Au urmat mai multe discutii si pana la urma la inceputul anului a spus ca-mi plateste 5% din datoria de la bugetul de stat. Mi-a platit doar o parte, cealata parte ... nu mai reusesc sa dau de el.

In tot acest timp eu am fost firma neplatitoare de tva si am platit tva-uri de 10-15.000 lei.

Exista vreo posibilitate de rezolvare a acestei probleme?
Cel mai recent răspuns: oanadumitru1976 , utilizator 18:46, 13 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme tva icristi90 icristi90 La 1 martie 2010 s-a infiintat firma. Actele au fost facute la un centru local al registrului comertului de un consultant. Eu am dat banii, consultantul le-a ... (vezi toată discuția)
Preschimbare actiuni la firma gro013 gro013 Buna ziua, In 2009 am cumparat prin firma la care lucrez actiuni ( banii mi-au fost retinuri din salariu) la o companie care detine un anume procent din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, în urmă cu 2 ani am fost la o firmă de termopane ... trasor trasor Bună ziua, în urmă cu 2 ani am fost la o firmă de termopane și am solicitat montarea unui pervaz/streașină la tâmplăria termopan. Băiatul de la ... (vezi toată discuția)