Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Raspunderea asociatului pentru datoriile firmei

ma intereseaza sa intru in legatura cu un avocat pentru rezolvarea urmatoarei probleme:

La compania la care am lucrat in anii trecuti, fostul meu sef a decis sa-si mai deschida o firma si m-a trecut actionar cu 5% actiuni.

Dupa o perioada, respectiv prin anul 2010 firma ne-a bagat in somaj iar eu nu m-am interesat de ce se intampla cu firma unde aveam si eu actiuni.

Timpul a trecut si prin 2014-2015 am primit o hartie de la Administratia Financiara Sector 2 sa ma prezint la ei sa-mi expun punctul de vedere in legatura cu restanta pe care firma in care eram si eu actionar o are, respectiv vreo 2 miliarde si ceva.

Am fost la ei  si am dat o declaratie in care am specificat ca nu am avut nici in drept de decizie si ca eu am fost trecuta in a doua firma actionar doar pentru ca el nu putea fi in doua firme actionar unic.

Au urmat mai multe discutii si pana la urma la inceputul anului a spus ca-mi plateste 5% din datoria de la bugetul de stat. Mi-a platit doar o parte, cealata parte ... nu mai reusesc sa dau de el.

In tot acest timp eu am fost firma neplatitoare de tva si am platit tva-uri de 10-15.000 lei.

Exista vreo posibilitate de rezolvare a acestei probleme?
Cel mai recent răspuns: oanadumitru1976 , utilizator 18:46, 13 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme tva icristi90 icristi90 La 1 martie 2010 s-a infiintat firma. Actele au fost facute la un centru local al registrului comertului de un consultant. Eu am dat banii, consultantul le-a ... (vezi toată discuția)
Preschimbare actiuni la firma gro013 gro013 Buna ziua, In 2009 am cumparat prin firma la care lucrez actiuni ( banii mi-au fost retinuri din salariu) la o companie care detine un anume procent din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, în urmă cu 2 ani am fost la o firmă de termopane ... trasor trasor Bună ziua, în urmă cu 2 ani am fost la o firmă de termopane și am solicitat montarea unui pervaz/streașină la tâmplăria termopan. Băiatul de la ... (vezi toată discuția)