avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in revendicare

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie>

exista un teren intravilan asupra caruia nu exista acte de proprietate, insa se "bat" pentru el 2 institutii (publice). Nici una dintre ele nu l stapaneste / foloseste efectiv, insa nici nu l cedeaza .

in cazul unei actiuni in revendicare, ce aparari pot formula?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Monica H. , Consilier juridic 13:46, 19 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
nu sunt indeplinite conditiile pt uzucapiune.

"Batalia" este pe HG 834/1991 , in speta se incearca o preluare a terenurilor ca urmare a disponibilizarii acestora intrucat nu fac obiectul certificatului de atestare a dreptului de proprietate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere din folosinta in proprietate Vigilante Vigilante Buna ziua, In urma cu doi ani am obtinut pe calea unei solutionari de litigiu cu o fost cooperativa de stat, dreptul de proprietate asupra unui imobil si ... (vezi toată discuția)
Constituirea dreptului de proprietate prin uzucapiune ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua! Firma la care lucrez a primit prin transfer, ca mijloc fix, in 1973 un bloc de nefamilisti. Din acel moment a incasat lunar, cu tiltlu de chirie, ... (vezi toată discuția)
Revin - revendicare babaangi babaangi Nu as vrea sa va plictisesc, dar revin cu o situatie in care efectiv nu stiu cum sa procedez ! Ce cale de actiune in instanta de judecata trebuie aleasa ... (vezi toată discuția)