avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită SECHESTRU PE IMOBIL MOSTENIT
Discuție deschisă în Executare silită

SECHESTRU PE IMOBIL MOSTENIT

Buna ziua
Eu am un imobil mostenit de la parinti,s-a incheiat o declaratie notariala prin care parintii imi doneaza o suma de bani pentru a-mi achizitiona un imobil; in contractul de vanzare cumparare este specificat ca valoarea imobilului reprezinta bani mosteniti de la parinti, poate fi si acesta supus unei eventule popriri pe numele sotului?
Sau altfel spus, sotul mea a avalizat un bilet la ordin pentru a anumita societate la care era administrator acum ceva timp. Societatea are datorii si este posibil ca in momentul de fata sa-i vina datoria nestinsa fata de un furnizor ca si poprire pe numele sotului meu in calitate de avalist.

Dat fiind faptul ca noi suntem casatoriti se poate ca imobilul meu mostenit de la parinti sa fie supus unei eventuale porpiri sau executari silite?

Multumesc

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Biciaga , utilizator 12:11, 24 Iulie 2017
Parintii dvs au decedat și v-au lăsat moștenire o suma de bani cu care ati achiziționat un imobil? Dacă trăiesc părinții nu poate fi vb de o moștenire. Nu este f clar ceea ce spuneți..
Diana Biciaga a scris:

Eu am un imobil mostenit de la parinti,s-a incheiat o declaratie notariala prin care parintii imi doneaza o suma de bani pentru a-mi achizitiona un imobil; in contractul de vanzare cumparare este specificat ca valoarea imobilului reprezinta bani mosteniti de la parinti.

Dacă părinții sunt vii, nu aveți nici o moștenire deocamdată.
Chiar dacă v-au donat bani cu act notarial, este o donație și atât.
`
Reveniți cu precizări clare și corecte...
Da intradevar nu am fost foarte clara....parintii mei sunt inca vii si da este o donatie din partea lor. In acest caz poate fi executat silit imobilul pentru ca practic nu este bun comun obtinut pe timpul casatoriei ci este obtinut prin donatie doar pe numele meu?
Dacă aveți dovada că imobilul este bun propriu cumpărat cu banii din donație, nu va putea fi executat silit.
Dacă se va ajunge până acolo, va trebui să-i puneți în vedere executorului, și să-i prezentați copie după documentele de donație.
Altfel el va încerca să demareze procedura partajului, dar fiind bun propriu nu va putea fi introdus la partajare.
Va multumesc mult pentru informare ....intr-o alta ordine de idei....in ce consta procedura de separare a bunurilor? Se procedeaza la declararea in prezenta unui notar de catre ambii soti ...ce bunuri sunt ale unuia si ce bunuri sunt ale celuilalt?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita apartament mostenit Diana Biciaga Diana Biciaga Buna ziua Eu am un imobil mostenit de la parinti,s-a incheiat o declaratie notariala prin care parintii imi doneaza o suma de bani pentru a-mi achizitiona un ... (vezi toată discuția)
Executare bunuri imobile achizitionate dupa casatorie aleksutzu aleksutzu In anul 2007 sotia mea (pe atunci necasatorita) a facut un credit de nevoi personale fara giranti sau ipoteca pe 10 ani pe numele ei, pentru sora ei urmand ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita bilet la ordin avalizat de administratorul societatii Florentina Ragalie Florentina Ragalie A incercat cineva sa execute un bilet la ordin avalizat de administratorul societatii? (vezi toată discuția)