avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita apartament mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita apartament mostenit

Buna ziua
Eu am un imobil mostenit de la parinti,s-a incheiat o declaratie notariala prin care parintii imi doneaza o suma de bani pentru a-mi achizitiona un imobil; in contractul de vanzare cumparare este specificat ca valoarea imobilului reprezinta bani mosteniti de la parinti, poate fi si acesta supus unei eventule popriri pe numele sotului?
Sau altfel spus, sotul mea a avalizat un bilet la ordin pentru a anumita societate la care era administrator acum ceva timp. Societatea are datorii si este posibil ca in momentul de fata sa-i vina datoria nestinsa fata de un furnizor ca si poprire pe numele sotului meu in calitate de avalist.

Dat fiind faptul ca noi suntem casatoriti se poate ca imobilul meu mostenit de la parinti sa fie supus unei eventuale porpiri sau executari silite?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:55, 21 Iulie 2017
Imobilul dvs este bun propriu. Dacă executarea soțului devine actuală sau iminentă puteți face un partaj al bunurilor.
Părinții după ce au murit, nu mai aveau cum sa meargă la notar să vă doneze moștenirea.
E foarte neclar ce scrieți, și ați mai scris acest topic într-o secțiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe imobil mostenit Diana Biciaga Diana Biciaga Buna ziua Eu am un imobil mostenit de la parinti,s-a incheiat o declaratie notariala prin care parintii imi doneaza o suma de bani pentru a-mi achizitiona un ... (vezi toată discuția)
Administrator - raspundere patrimoniala Diana Biciaga Diana Biciaga Buna ziua Apelez la dumneavoastra deoarece am o mare nelamirire intr-o anumita privinta. Sotul meu este administrator la o societate pe cale sa intre in ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)