avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... profesia de politist este compatibila cu profesia de ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

profesia de politist este compatibila cu profesia de mediator?

Buna ziua,
deci ce parere aveti, exista incompatibilitate intre profesia de politist si cea de mediator?
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 16:29, 15 Aprilie 2011
[ link extern ] /
Profesia de MEDIATOR nu este incompatibila cu nici o alta profesie sau meserie!
Puteti foarte bine sa fiti profesor , inginer chimist sau fizician, pe de-o parte si mediator , pe de alta parte!
=D>
Aveti perfecta dreptate dar, nu sunt sigur daca profesia de politist este compatibila cu cea de mediator:hm:
Desi,cele doua activitati nu sunt incompatibile,totusi nu exista prevederi de niciun fel in Legea de functionare a politiei sau in Statutul politistului.In alte tari sunt mediatori care fac parte din politie si activitatile lor sunt statuate ca atare.
uite ce spune Statutul politistului...
ART. 45

(1) Poliţistului îi este interzis:

a) să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă în favoarea acestora;

b) să exprime opinii sau preferinţe politice la locul de muncă sau în public;

c) să candideze pentru autorităţile administraţiei publice locale, Parlamentul României şi pentru funcţia de Preşedinte al României;

d) să exprime în public opinii contrare intereselor României;

e) să declare sau să participe la greve, precum şi la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau orice alte întruniri cu caracter politic;

f) să adere la secte, organizaţii religioase sau la alte organizaţii interzise de lege;

g) să efectueze, direct sau prin persoane interpuse, activităţi de comerţ ori să participe la administrarea sau conducerea unor societăţi comerciale, cu excepţia calităţii de acţionar;

h) să exercite activităţi cu scop lucrativ de natură să lezeze onoarea şi demnitatea poliţistului sau a instituţiei din care face parte;

i) să deţină orice altă funcţie publică sau privată pentru care este retribuit, cu excepţia funcţiilor didactice din cadrul instituţiilor de învăţământ, a activităţilor de cercetare ştiinţifică şi creaţie literar-artistică.

(2) Poliţistul poate prezenta în public, numai în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, informaţii şi date obţinute în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau poate face comentarii referitoare la astfel de date şi informaţii, dacă prin acestea nu este încălcat principiul prezumţiei de nevinovăţie ori nu sunt lezate dreptul la propria imagine, demnitatea, viaţa intimă, familială ori privată a persoanei sau nu este prejudiciată finalizarea urmăririi penale într-o cauză aflată în curs de cercetare ori de judecare.
Nu stiu daca sunt chiar compatibile cele doua profesii. In statutul politistului la art. 45 alin. 1 lit. i, se prevede ca nu poate să deţină orice altă funcţie publică sau privată pentru care este retribuit, cu excepţia funcţiilor didactice din cadrul instituţiilor de învăţământ, a activităţilor de cercetare ştiinţifică şi creaţie literar-artistică. Deci?

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati profesie de mediator Harvey01 Harvey01 Buna ziua As vrea sa va intreb daca exista incompatibilitate intre profesia de politist si cea de mediator in special ca urmare a schimbarii recente a ... (vezi toată discuția)
Medierea si functionarii publici LazarGheorghe LazarGheorghe Profesia de mediator este o profesie liberala care desfasoara activitati intr-o societate privata ? Calitatea de functionar public cu statut special este ... (vezi toată discuția)
Mediator si fpss pot fi compatibile? maxi_40 maxi_40 Buna ziua! Sunt lucrator de penitenciar si as dori sa fac cursurile de formare mediatori,dar mai intai as vrea sa stiu daca sunt compatibile. Va multumesc. (vezi toată discuția)