avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Firma neplatitoare de TVA face achizitie de utilaje ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Firma neplatitoare de TVA face achizitie de utilaje din UE cu valoare peste 10.000 euro

Buna ziua,
Suntem o microintreprindere infiintata anul acesta si dorim sa facem o achizitie de utilaje necesare activitatii noastre comerciale din Comunitatea Europeana in valoare de peste 10.000 euro.
Intrebarea noastra este:Ne este necesar un cod special de TVA? Ce obligatii de plata avem catre Anaf in aceasta situatie si daca trebuiesc facute declaratii fiscale.
Mentionam ca factura externa nu contine TVA.
Va multumim
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 15:47, 5 August 2017
Intr-o asemenea situatie a fost si o firma la care am lucrta cu cativa ani in urma. Firma a solicitat si a primit un cod fiscal de TVA numai pentru operatii intracomunitare, care au fost raportate in declaratia 390.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul operatorilor intracomunitari monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns vizavi de urmatoarea speta: detin o intreprindere individuala, nu sunt platitor de tva, fac importuri de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor tva pb pb Buna ziua, Iarasi a aparut o problema. Pe firma pe care fac activitate nu am avut de la infiintare (1997) o CA mai mare de 35.000 EUR pe an. Inca de la ... (vezi toată discuția)
Trebuie depusa d301? sevenx sevenx Buna ziua, Un SRL neplatitor de TVA face o achizitie intracomunitara (fara a fi inregistrat in ROI intrucat valoarea achizitiei este sub 10000E) in luna ... (vezi toată discuția)