avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... locatar rau platnic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

locatar rau platnic

Buna ziua!
ce solutii putem gasi in cazul unui vecin ,care are datorii la asociatia de proprietari de peste 1 miliard(banii vechi) de lei?
-administratorul,presedintele nu iau nicio masura;
-nu i-au sistat nici gazul,nici apa;
-casi proprietar la apartamentul cu pricina sunt mai multi frati;
Unde ne putem adresa?
Nu administratorul trebuie sa ia masuri, ci presedintele asociatiei care este reprezentantul
legal al proprietarilor.
Acesta ii poate actiona in instanta pe proprietari.
Inainte de toate trebuie identificati toti proprietarii apartamentului si asta se face la Registrul de carte funciara. Daca nu sunt in evidenta acesteia, atunci trebuie sa le ceara contractul de vanzare-cumparare.

Apa si gazele se sisteaza numai daca din punct de vedere tehnic se poate face fara a-i prejudicia pe ceilalti vecini.
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2017
elga50, moderator
Presedintele asociatiei trebuie sa-i actioneze in judecata pe proprietari,avand in vedere suma mare se instituie privilegiu(ipoteca) asupra imobilului si se scoate la vanzare prin executare silita.
Pasii obligatorii si cei mai simpli sunt urmatorii: notificare de intarziere pentru sumele datorate cu titlu de cote de intretinere, penalitatile aferente, afisata si transmisa prin posta cu confirmare de primire. Apoi instituire ipoteca legala (gratuit) la Biroul de Cadastru, actiune in justitie pentru pretentii (chelt. intretinere, restante fonduri de rulment, reparatii, penalitati, cheltuieli de judecata).
Daca suma este atat de mare si nu se poate demonstra ca s-au facut de-a lungul timpului demersuri de recuperare, atunci intervine termenul de prescriere a debitelor si nu puteti solicita datoriile decat pentru ultimii 3 ani.
Consultati un avocat, cel mai bine.
presedintele il sustine pe cel care locuieste in imobil;noi vecinii ce putem face?
-cine sa faca demersurile in instanta,daca presedintele nu vrea sa faca inmic?
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2017
ALBERTO58, utilizator
Schimbati presedintele si .... pana cand il schimbati faceti presiuni zilnice asupra lui pana se satura.

Alte discuții în legătură

Cum se plateste o datorie prescrisa? husseincudop husseincudop Sunt administrator de bloc. Avem un proprietar caruia i se prescrie o parte din datoria la intretinere,Am citit pe forum ca pur si simplu se sterge datoria din ... (vezi toată discuția)
Fond special asociatie proprietari andalex24 andalex24 Buna ziua, asociatia de proprietari a hotarat crearea a doua fonduri speciale RADET respectiv Apa Nova, prin care lunar fiecare locatar este obligat sa ... (vezi toată discuția)
E normal sa ni se inchida apa? ma6num ma6num este normal ca pentru o persoana (apartament) sa fie taiata apa pe toata scara???? un singur rau platnic??? #-o (vezi toată discuția)