avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... E normal sa ni se inchida apa?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

E normal sa ni se inchida apa?

este normal ca pentru o persoana (apartament) sa fie taiata apa pe toata scara???? un singur rau platnic???
#-o




Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2013
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:05, 15 Mai 2013
nu este normal.
nu aveti apometre fiecare apartament?
ba da
avem apometre de asta mi se pare ciudat
cat de mari sunt restantele acelui apartament?
De ce a fost lasat sa aiba restante?
De ce presedintele nu a facut o esalonare de plata cu furnizorul de pa?
Normal sau nenormal, factura neplatita la furnizor la asta duce.
Furnizorul are contract cu asociatia, astfel incat daca aceasta nu plateste, furnizorul inchide apa de la bransament si nu-l intereseaza ce se intampla dincolo de bransament, in bloc.

Asociatia trebuie sa isi infiinteze si sa-si alimenteze fondul de rulment astfel incat sa poata face fata acestor situatii.
Rau-platnicii se dau in judecata si nu trebuie lasati sa acumuleze restante foarte mari.
Legea 230/2007 spune clar ca penalizarile se recupereaza de rau platnici.
Deci presedintele/comitetul executiv trebuia sa fie sesizat de administrator despre restantele apartamentului si sa intreprinda masurile legale pentru recuperarea datoriilor si penalizarilor: somatie, actiune in justitie,(art.50. al.1) si instituirea privilegiului imobiliar ( srt.51. al.1).

Din ce ati prezentat dvs. rezulta ca administratorul, presedintele si comitetul executiv nu si-au indeplinit sarcinile contractuale si legale si ati ajuns in situatia neplacuta de a nu avea apa.
Furnizorul a actionat conform contractului si este indreptatit sa va redeschida bransamentul numai dupa ce primeste contravaloarea facturilor neachitate si a taxei de rebransare ( cca 2500-3000 lei in Bucuresti).
Din experienta in lucrul cu furnizorul de apa din Bucuresti, aducand argumente justificate , gasiti intelegere pentru esalonarea platii datoriei si penalizarilor, dar cu conditia sa dovediti seriozitate in respectarea termenlor de plata . Dar pentru asta , toti ceilalti membrii aia asociatiei trebuie sa fie de acord cu majorarea cotei de participare la fondul de rulment cu cel putin valoarea datoriei catre furnizorul respectiv.

Alte discuții în legătură

Debransare gaz la centrala de bloc cathy1220 cathy1220 Buna ziua, Am nevoie de sfatul dvs: Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc nou care are centrala de bloc. De cateva zile s-a taiat gazul la ... (vezi toată discuția)
Esalonare datorii catre radet gabita1988 gabita1988 Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc de 4 etaje, 2 scari , 30 apartamente, din Bucuresti, al carei asociatii de proprietari a acumulat ... (vezi toată discuția)
Apa calda oprita din cauza restantierilor Titirez69 Titirez69 Buna ziua, Am o problema si nu stiu de unde sa incep. In urma cu 2 saptamani a fost oprita apa calda din cauza unui numar de 7 restantieri pa scara ... (vezi toată discuția)