avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CERERE INCREDINTARE MINOR DIN AFARA CASATORIEI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CERERE INCREDINTARE MINOR DIN AFARA CASATORIEI

In cazul in care mama doreste sa depune cererea de incredintare a minorului de 5 ani, copilul fiind nascut in afara casatoriei, mai este valabila invocarea art. 100, art. 42, art.107, art. 86 si art. 94 Codul Familiei? Daca nu, in baza caror articole din Codul Familiei se poate cere incredintarea minorului?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 16:48, 29 Septembrie 2009
Pai daca este copilul mamei, de ce mai are nevoie de incredintare? Sau este copilul tatalui din afara casatoriei?

Codul Familiei.
Art. 65. - Dacă filiaţia copilului din afara căsătoriei este stabilită faţă de ambii părinţi, încredinţarea lui, precum şi contribuţia părinţilor la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională, se vor hotărî potrivit dispoziţiilor art. 42-44 inclusiv, care se aplică prin asemănare.
Odata ce va exista o cerere de chemare in judecata avand ca obiect incredintarea , chiar neprecizat un capat accesoriu cu referire la pensia de intretinere , aceasta va fi stabilita, in mod obligatoriu.

Iar hotararea judecatoreasca , in ceea ce priveste parasirea tarii cu minorul , fara acordul tatalui , va ofera certitudine.
Numai daca exista vreun drept de vizita al acestuia (pe care si-l exercita numai daca doreste si solicita incuviintarea acestui drept )e necesara incuviintarea acestuia .Asa ca o asemenea hotarare reuseste stabileasca unele raporturi , neclarificate de dumneavoastra pana acum.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stoica Ioana a scris:

Odata ce va exista o cerere de chemare in judecata avand ca obiect incredintarea , chiar neprecizat un capat accesoriu cu referire la pensia de intretinere , aceasta va fi stabilita, in mod obligatoriu.


"Vorbele invata, exemplele vorbesc"..., iar ca exemplu, daca veti rasfoi jurisprudenta referitoare la divortul cu minori sau incredintarea minorului afisata pe portalul instantelor de judecata, veti gasi destule hotarari de incredintare a minorului in care instanta incuviinteaza incredintarea minorului catre unul din parinti cu mentiunea: "ia act ca nu se solicita pensie de intretinere" sa nu se pronunta deloc asupra acestui aspect....
Pentru a evita asemena situatii, este bine ca in cererea de incredintare sa fie solicitata, totusi, si stabilirea obligatiei de intretinere.....
Cata vreme exista aceasta dispozitiile legislativa , nu pot decat sa o amintesc .Pensia de intretinere va fi stabilita (asemeni incredintarii copiilor minori ) chiar daca cererea de chemare in judecata nu contine vreun capat accesoriu cu privire la acesta.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face i0nela i0nela am un copil dintro relatie de concubinaj, tatal la recunoscut , la 2 luni dupa nastere tatal a plecat in strainatate suna intreba de copil trimetea bani sa il ... (vezi toată discuția)
Cerere de incredintare a minorului nicusor george nicusor george cum sa formulez o cerere de incredintare a minorului catre mama ,acesta fiind in crestere la tata prin hotarare judecatoreasca definitiva.Mentionez ca ambii ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor inafara casatoriei elenya elenya buna ziua am un minor in varsta de trei ani si cateva luni nu am fost casatorita cu tatal minorului minorul este recunoscut de tata dar nu ii plateste ... (vezi toată discuția)