avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie falsa de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie falsa de furt

Buna ziua!
In urma cu cateva zile ne-am plimbat cu sotia si bebelusul nostru in oras. La un moment dat am observat pe trotuar o gramada de deseuri (ramasite de sindrila, saci de gunoi pline etc) si cateva placi de lemn (care la urma sau dovedit o terasa demontata). stiam ca acolo era un bar candva si am si gasit doua numere de telefon pe usa. Le-am sunat ambele, ce stiu despre placile de lemn. Au zis ca nu-s ale lor, nu stiu ale cui sunt. Asa ca am incarcat in masina noastra si le-am dus acasa. Cealalta zi ne-a sunet proprietarul terasei ca a facut plangere la politie si o sa ne sune politistul. Asa s-a si intamplat. Ne-am dus sa dam declaratie, aceeasi zi am si dat inapoi placile in fata politistului...proces verbal de predare etc. Proprietarul insa zice ca placile au fost intacte can el a demontat-o si le-a lasat pe strada. Ceea ce nu e adevarat: una dintre ei era rupta, alta crapata. In plus el zice ca terasa demontata a vrut s-o vanda(pentru 1000 eur), dar din cauza ca noi le-am dus, a trebuit sa deie inapoi avansul si targul a picat.
Intrebari:
- daca am inapoiat bunurile, mai sunt inculpat de furt calificat, sau pica
- daca el zice ca din cauza mea a picat targul de vanzare poate opta (si poate primi cu sanse mari) despagubire, si daca da, cu ce trebuie sa dovedeasca, ca intr-adevar avea un cumparator pt. terasa
Multumesc pentu raspuns

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:00, 1 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu constituie obiectul material al infractiunii de furt bunurile abandonate, vorbiti cu politistul si explicatii exact situatia de fapt.
E clar ca proprietarul vrea sa profite de dvs din cauza acestei imprejurari, doar nu lasa in strada abandonate, lemne in valoare de 1000 eur.
Nu am avut antecedente penale.
Bine inteles ca ma vrea sa ma intimideze. Intrebarea e ca ajunge sa aduca un prieten si un contract pe o fituica cu data de luna trecuta, care zice ca:" Bineinteles ca am vrut sa cumpar terasa, dar asa nu mai vreau!" ajunge atat, sau trebuie sa aiba ceva contract legalizat de notar sau ceva de genu?
Am vorbit cu politistul, am dat si declaratie in care am explicat punctul meu de vedere. El nu si-a pus sabia langa niciunul. In cateva saptamani mergem la mediere
calitatea placilor la ridicarea acestora trebuie probate de mine sau de el?
Si inca ceva: sot/sotie sau parinte poate marturisi in ce conditii erau placile cand le-am incarcat daca cazul ajunge la instanta?
Ultima modificare: Luni, 31 Iulie 2017
matenorb, utilizator

Alte discuții în legătură

Insusirea bunului gasit... in tomberonul de gunoi! cristian.UE cristian.UE este legala insusirea bunului gasit intr-un tomberon de gunoi de pe strada? (vezi toată discuția)
Important !!!!! any anytza any anytza buna seara!o ruda de-a mea se ducea la targul saptamanal cu caruta.ca sa ajunga la targ trecea printr-o padure .in drum spre targ prin padure a gasit un lemn ... (vezi toată discuția)
Furt de gutui gabrelle_89 gabrelle_89 buna ziua!fratele meu a fost interceptat de politie in timpul noptii,mergand spre casa, in timp ce transporta o jumatate de sac de gutui(17 kg ),fiind luate ... (vezi toată discuția)