avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt de gutui
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt de gutui

buna ziua!fratele meu a fost interceptat de politie in timpul noptii,mergand spre casa, in timp ce transporta o jumatate de sac de gutui(17 kg ),fiind luate din curtea unei case batranesti nelocuite.A fost amprentat,i-au facut dosar si i l-au trimis in instanta,asteapta citatia la proces.Este posibil sa faca inchisoare?:(( Mentionez ca in urma cu mai multi ani a scapat,nu stiu exact cum,fiind prins cu inca un prieten in padure la lemne,cu 2 carute,una era incarcata si cea a fratelui meu avea cateva vreascuri.Prietenul lui a facut cativa ani inchisoare,el a scapat. Daca aveti niste sfaturi,raspunsuri va rog ......sa le postati... multumesc ! :(
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:32, 9 Martie 2012
Un singur sfat: să-şi angajeze avocat. Dacă dosarul a fost trimis în instanţă, după cum spuneţi, are calitatea de inculpat, iar acuzaţia este, cel mai probabil, de furt calificat.

Instanţa îi va desemna un avocat din oficiu. Cele mai mari şanse le are însă cu un avocat angajat.
va multumesc frumos!ce costuri implica angajarea unui avocat?puteti sa-mi spuneti o suma estimativa? va rog..
Mie imi pare foarte ciudat ca pentru furt de gutui sa fie trimis in judecata.
Probabil ca este ceva mai grav sau este recidivist.
depinde daca a avut vreo calitate in primul dosar adica cel cu lemnele.
este cam greu de crezut ca pentru niste gutui care ar fi greu de dovedit provenienta sa i se intocmeasca dosar penal.
Dosar penal se poate intocmi insa se poate aplica amenda administrativa.

Alte discuții în legătură

Furt calificat , va rog sa ma ajutati! robertkori robertkori Acum ceva timp in urma, am vrut sa fac o gluma unui vecin, si i-am luat bicicleta din fata blocului,acesta fiind beat intr-un magazin. I-am dat bicicleta unui ... (vezi toată discuția)
Important !!!!! any anytza any anytza buna seara!o ruda de-a mea se ducea la targul saptamanal cu caruta.ca sa ajunga la targ trecea printr-o padure .in drum spre targ prin padure a gasit un lemn ... (vezi toată discuția)
Am furat din cora eoL.Bobo eoL.Bobo Buna...am 17 ani si am furat din Cora 5 bluetoothuri(casti pt telefon)..si leam platit si au chemat politia.Mi sa facut dosar,am dat o declaratie...si timp de ... (vezi toată discuția)