Am o intrebare legata de punctualitatea la locul de munca. Personal, incep munca la ora 09.00 si se intra in cladire pe baza unor badge-uri. In mod normal, angajatorul poate sa vada ca mi-am folosit badge-ul la ora 9 fara 5 minute sau 9 fix, sa zicem, ceea ce inseamna, din punctul meu de vedere, ca am ajuns la timp. Pana sa ajung efectiv la birou, sa imi deschid calculatorul si sa dau drumul unei aplicatii pe care sefa mea o foloseste pentru a vedea cine vine la timp si cine intarzie, se face 9 si 5 minute. In acest caz, cum se stabileste in mod corect si legal punctualitatea?
De asemenea, daca intr-o zi ajung la serviciu la 9.15, este legal sa ma puna sa stau peste program o ora intreaga pentru a recupera cele 15 minute de intarziere? Mentionez ca acest aspect nu este scris in regulamentul intern si nici in contractul de munca pe care l-am semnat.
Punctualitatea opereaza in functie de sosirea dvs la munca - folosirea badge-ului la venire - si nu din momentul accesarii calculatorului.
Nu este corect ca pentru 15 minute intarziere sa recuperati o ora . Acest lucru - recuperarea minutelor de intarziere - trebuie sa fie reglementata in reg.inten sau intr-o procedura operationala.
Normarea muncii
Alexandru-r
Sunt supus unei normari ciudate, prin logare la o platforma, unde daca te loghezi un minut peste (sa spunem la 8:01 in loc de 8:00 sau 7:59), ca sa recuperezi ... (vezi toată discuția)