avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Adeverinta medicala pentru concurs angajare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Adeverinta medicala pentru concurs angajare

Buna seara,
Am solicitat de la medicul de familie o adeverinta medicala pentru inscrierea la un concurs de angajare.
In adeverinta eliberata s-a specificat ca sufar de diabet tip II, tensiune arteriala si ca nu sunt in evidenta cu boli neuropsihice, cea din urma la indicatia mea.
As dori sa-mi raspundeti daca pe adeverinta nu scrie "clinic sanatos", asa cum se cere in actele necesare pentru completarea dosarului de concurs, aceasta adeverinta este buna/valabila.
Stiu ca de obicei se scrie "clinic sanatos", dar medicul mi-a spus ca eu nu sunt, sau se mai poate scrie "nu este in evidenta cu boli cronice si neuropsihice". Cu boli psihice nu sunt in evidenta, dar nu stiu daca diabetul si tensiunea arteriala sunt boli cronice, asta asa ca o paranteza.
Va multumesc anticipat si va urez mult succes in activitate.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:05, 7 August 2017
Adeverinta medicala care se depune la dosarul de consurs poate fi emisa de catre medicul de familie. Acesta nu poate emite o adeverinta care sa nu corespunda cu datele din dosarul medical al pacientului.
Pentru angajare se intocmeste o fisa de aptitudine de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale (ce respectarea prevederilor HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, Cerinte minime privind supravegherea medicala a salariatilor) pe care se consemneaza, dupa caz, apt/ inapt/ apt conditionat (cu precizarea conditionarilor) pentru postul ... (pentru care angajatorul solicita efectuarea examinarii medicale in vederea angajarii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare attarion attarion Buna ziua. Am 49 de ani si as dori sa ma angajez ca agent de paza. Mentionez ca in urma cu 8 ani am suferit un infarct miocardic , apoi mi s-a montat un stent. ... (vezi toată discuția)
Dreptul la munca vallentin67 vallentin67 Am o cunostinta profesoara care sufera de episoade de anxietate.Poate ea preda la scoala? (vezi toată discuția)
Medicina muncii, analize necesare angajare sofer profesionist Cristiann90 Cristiann90 Buna ziua, urmeaza sa ma angajez ca sofer de tir. Problema mea este ca sufar de Hepatita B. Cand am mers sa fac fisa medicala pentru a ma inscrie la scoala de ... (vezi toată discuția)