avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... atributiile casierului incasator la o unitate de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

atributiile casierului incasator la o unitate de distributie a apei potabile

Buna seara.Am si eu o problema,sunt casier -incasator la reteaua de apa a orasului ,dar pe langa faptul ca incasam bani,citim si apometrele ,mai facem si pe postasul!Adica ducem tot felul de adrese la debitori. vreau sa stiu si eu daca este normal sa facem asa ceva,pentru ca atunci cand comentam dna. directoare ne reproseaza ca sunt atributiile noastre.Va rog sa ma ajutati si pe mine daca se poate. Va multumesc.:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 9 Noiembrie 2011
9153 CITITORI DE CONTOARE ªI ÎNCASATORI
Cititorii de contoare şi încasatorii se ocupă cu încasarea banilor şi citirea contoarelor pentru energie electrică, gaze, apă şi aparatelor de taxat din parcările autovehiculelor; efectuează cântărirea mărfurilor, materiilor prime, materialelor, la intrarea şi ieşirea din magazie, secţie, depozit, unitate.
Ocupaţii componente :
915301 cantaragiu
915302 casier încasator
915303 încasator şi cititor contoare de energie electrică, gaze, apă .
Sumele incasate pe teren se depun la casieria centrala a unitatii intocmai chitantelor emise.

Cu respect, Alexandra
Atentie, este foarte important si ce scrie in fisa postului pe care dvs.sunteti incadrata si pe care in mod normal ar fi trebuit sa o semnati la angajare.
Acolo sunt expuse practic toate "obligatiile de serviciu" numite atributii, pe care le aveti si care in mod logic nu trebuie sa contravina profilului activitatii prestate.
In concluzie, daca in fisa postului aveti o astfel de atributie e indicat sa o respectati.
Daca aceasta obligatie nu este insa stipulata puteti cere angajatorului lamuriri pentru ca prestati o activitate suplimentara.
Va recomand sa faceti toate demersurile cu mare discretie avand in vedere ca printr-o simpla fraza, strecurata in fisa postului, care generic se refera la "indeplinirea sarcinilor de serviciu trasate de seful ierarhic superior" se poate acoperi orice situatie de genul celei prezentata de dvs.
1. Intrebarea mea ar fi: daca tot va duceti sa citit contorul si sa luati banii, nu puteti sa inmanati si un plic? Pentru asta ar trebui sa angajeze o alta persoana?
2. Nu inteleg unde ar fi depasirea competentelor dvs. profesionale!
va multumesc de raspuns domnule tudor valeriu ,dar problema nu e ca nu pot duce un plic! problema este ca dupa ce am fost la un anumit abonat m-a trimis din nou cu o adresa.si tot asa la nesfarsit.in afara de citit si incasat,mergem la un abonat de 3-4 ori intr-o luna
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2009
ContSters105146, utilizator
Buna seara .
Am lucrat ca inginer in cadrul Serviciului Reglementari al unei societati de distributie a apei si azi am primit o decizie de schimbare a locului de munca, ca urmare a desfiintarii acestui serviciu. Drept urmare mi s-a adus la cunostinta ca eu voi ocupa postul de inginer COR 214613, in cadrul Formatiei Casieri Blocuri a Biroului Facturare Incasare/Serviciul Comercial., urmand a fi salarizata conform actului aditional atasat ( adica imi raman aceleasi drepturi salariale ca si pana acum ).
Mai pe sleau vorbind, eu, inginer, de maine trebuie sa ma duc sa-mi fac cazier si contract de garantie ( mi se retin 10% din salariu in fiecare luna ) si sa inceop s-o iau la pas, pe teren, din bloc in bloc, sa incasez restantele mari de la rau-platnici, care, fie vorba intre noi, pot fi de toate categoriile sociale, deci si exista un risc destul de mare, femeie fiind.
Pai daca sunt angajata ca si inginer, cum pot functiona si in calitate de casier ???
Ori sunt una, ori sunt alta !

Nu mi se incalca anumite drepturi ?
E normal ca eu, ca si inginer chimist in cadrul societatii, sa fiu trimisa pe teren sa incasez restantele, in conditiile in care seful serviciului comercial mi-a spus clar ca nu stie de ce mi s-a dat aceasta decizie, pentru ca el are nevoie de casieri-incasatori, posturi pentru care sunt suficiente studiile medii ?
Ma simt ultimul om, nu pentru ca trebuie sa fac teren, ci pentru ca am invatat degeaba 5 ani pe bancile facultatii ( in anii ceausisti ) ca sa ajung s-o fac pe recuperatorul de bani, pe spinarea mea !
Va rog sa-mi raspundeti in seara asta, v-as fi profund recunoscatoare !
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Citire apometre apartament starcopit starcopit Buna ziua! In asociatia noastra de proprietari toate apartamenetele sunt contorizate cu privire la consumul de apa rece, in sensul ca fiecare proprietar are ... (vezi toată discuția)
Cititor apometre eugarizan eugarizan Exista in acel Cod COR functia de cititor apometre ? de ce intreb acest lucru : - avem in asociatie o persoana care se ocupa cu citirea apometrelor si ... (vezi toată discuția)
Citirea contoarelor de apa din apartament ContSters44992 ContSters44992 Dupa 1990 au luat fiinta firme care se ocupau de montarea contoarelor de apa in apartamente. Aceleasi firme lunar efectuau citirea acestora pentru calculul ... (vezi toată discuția)