avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Citire apometre apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Citire apometre apartament

Buna ziua!
In asociatia noastra de proprietari toate apartamenetele sunt contorizate cu privire la consumul de apa rece, in sensul ca fiecare proprietar are in casa apometre pe fiecare consumator.
Deoarece apar pierderi insemnate luna de luna in raport cu citirea angajatilor de la firma de apa canal furnizoare, asociatia a hotarat ca sa se intemeieze o comisie care sa intre in fiecare apartament si sa citeasca apometrele.. In regula. Dar as avea si eu o doleanta si asta e intrebarea: la randul meu doresc ca atunci cand aceasta comisie intra in locuinta mea sa-mi lase un document prin care sa reiasa indexul contoarelor mele la data citirii lor. Nu de alta dar sa nu am surprize ulterior!
Este o dorinta excentrica a mea?este o dorinta ilegala?
Doresc ca aceasta sa fie conditie de acces in apartament . Mentionez ca nu am nimic de ascuns dar vreau sa dispun de dreptul meu de a nu fi pacalit de diverse persoane infiltrate in Comitete si comitii ale asociatiei. Ca de obicei, multzumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
starcopit, utilizator
Cel mai recent răspuns: starcopit , utilizator 16:14, 20 Martie 2014
Normal la citirea indexului se fac doua exemplare ambele fiind semnate de dvs si de administrator, unul ramane la dvs si unul la administrator. Deci nu cereti nimic absurd, este chiar recomandat si aveti tot dreptul sa cereti acest lucru.
Pretentia dv nu este abuziva,astfel incat la predarea indexului de consum,solicitati semnatura reprezentantului asociatiei de proprietari responsabil pentru aceasta activitate
starcopit a scris:
Dar as avea si eu o doleanta si asta e intrebarea: la randul meu doresc ca atunci cand aceasta comisie intra in locuinta mea sa-mi lase un document prin care sa reiasa indexul contoarelor mele la data citirii lor. Nu de alta dar sa nu am surprize ulterior!
Este o dorinta excentrica a mea?este o dorinta ilegala?
Doresc ca aceasta sa fie conditie de acces in apartament .

Discutati cu cei din comitet, cu administratorul, daca nu au facut-o pana acum, sa infiinteze un registru de inregistrare a indexului apometrelor. Noi facem inregistrarea intr-un asemenea registru si dam fiecarui proprietar cate o fisa anuala pe care sa o tina la el si sa-si tina evidenta. Fisa de la proprietar se semneaza lunar de administrator iar proprietarul semneaza lunar in registru la pagina sa.
Totusi vad ca dv aveti mari suspiciuni asupra activitatii celor care administreaza. Dupa cum vedeti eu sunt pentru transparenta, pentru corectitudine si noi lucram de multi ani pe sistemul acesta cu fise atat la asociatie cat si la proprietar, semnaturi... Dar intreb si eu cum procedati cu cei care vin in apartament si citesc consumul de energie electrica, de exemplu, sau de gaz... ? Acesti reprezentanti ai furnizorilor cu care avem contracte individuale, vin, citesc indexul, isi noteaza in carnetul lor, pe tabelul lor sau mai nou in memoria aparatului de citit si pleaca fara sa lase vreo dovada ca au citit si ce anume au citit.
Oare sa nu avem incredere in vecinul nostru care este ales de noi sa ne administreze si sa avem incredere in angajatul unui furnizor pe care poate nu l-am vazut niciodata pana acum!?

MULTZUMESC DE DIALOG!
Neincrederea vine de la faptul ca doarece luna de luna, fara pauza, fara exceptie apar pe factura pierderi mari.
Unii proprietari mi-au sugerat faptul ca aceste "pierderi" sunt acceptate de administrator in relatia cu cei de la apa canal si ca ele nu ar exista in realitate....
La gaze si energie electrica platim dupa index, nu index plus pierderi!!!! Deci nu cred ca e o comparatie potrivita... Apoi cu gazele si energia avem contracte individuale si contoarele apartin firmelor furnizoare...
Apreciez mult metoda Dvs transparenta de citire a apometrelor si va felicit...O sa le propun o astfel de metoda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

(ne)plata pierderi apa rece silviu1975 silviu1975 Buna ziua, in cadrul Asociatiei noastre s-a hotarat ca pierderile de AR sa fie platite de catre toti proprietarii, functie de consumul fiecarui apartament. ... (vezi toată discuția)
Cum se ia in calcul pausalul? moisavali moisavali Buna ziua. Am o intrebare referitoare la cum se ia in calcul pausalul. Am un apartament contorizat la apa rece si calda. De cateva luni, mai precis din ... (vezi toată discuția)
Asociatia imi trece consum mai mare de apa florenta_22 florenta_22 La noi la asociatie apometrele sunt citite de incasator (casierul), dar niciodata nu stim cand vine sa le citeasca, nu pune afis, vine cand vrea, dupa-amiaza ... (vezi toată discuția)