avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fără permis (minoră)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fără permis (minoră)

Bună ziua ! Am condus mașina prietenului meu , 10 m , aproape la ieșire dintr-un sat , făra a deține permis . Am fost prinși pe data de 05-08-2017 de politia din acel sat , apoi a venit si rutiera .. Ni s-a zis ca o sa ne faca dosare penale . Am fost chemati doua zi si ni s-a facut un proces verbal ..e caz de închisoare ?
Ultima modificare: Marți, 8 August 2017
Alexandra Mariaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:25, 10 August 2017
Este hazardat a ne pronunta in lipsa unor precizari relevante
Aveti antecedente penale ?
Daca nu aveti antecedente penale,probabil se va aplica amenda
Veti fi cercetati pentru savarsirea infractiunii prevazute de art. 335 c.p., la dvs se retine alin.1 si la prieten alin. 3.
Nu exista posibilitatea ca instanta sa va condamne la pedeapsa amenzii asa cum in mod gresit precizeaza Ynocentta, dar nici la inchisoare nu ajungeti.

ART. 335
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive*).
Adică , nu o sa fie cazul de închisoare nici la el ? Din câte ni s-a zis de către domnul polițist de la rutieră nu o sa fie cazul de închisoare , si din câte am citit de pe acel proces verbal care ni s-a facut , lui nu i se suspendă dreptul de a conduce.. mulțumesc mult !
Depinde ce cazier are.
Infractiunile se pedepsesc cu inchisoare.

In cazul vostru exista sanse sa scapati cu bine doar ca este indicat sa va si aparati ca sa aveti sanse mai mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis ... 123tania123 123tania123 Buna ziua ... am o intrebare in seara de duminica ma oprit politia pe drum satesc si ma intrebat daca am permis am recunoscut ca nu ..prietenul meu era in ... (vezi toată discuția)
Conducerea cu permis suspendat Nicu01 Nicu01 Salut as vrea si eu sa imi spina cineva ce pot face daca am avut permisul suspendat in germania si nu am stiut pana cand am ajuns in Romania. Mi sa ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis, alcoolemie - consecinte bogdan900905 bogdan900905 buna! un prieten a fost oprit de politia rutiera . el nu are permis si i-a ieșit o alcoolemie de 0.51 in aerul respirat a fost dus si la racoltare probe de ... (vezi toată discuția)