Am următoarea situație. Mama mea a decedat în 2009. La momentul respectiv, s-au făcut toate demersurile legate de succesiune la notar, iar moștenitori suntem eu, fratele meu și tata. Avem un apartament și o casă de vacanță, ambele pe numele părinților, din care avem și noi, copiii, o cotă parte.
Între timp, tata s-a recăsătorit. Întrebarea mea este, noua soție a tatălui meu are vreun drept asupra acestor bunuri? Ele au fost achiziționate/construite de tata și mama, în timpul căsătoriei lor.
În cazul în care dorește să vândă (s-a pus problema vânzării casei de vacanță), poate să facă acest lucru fără acordul meu și al fratelui meu? Noi nu ne dorim acest lucru, deoarece e munca de o viață a mamei.
În cazul în care tata decedează înaintea ei (doamne ferește!), ea are vreun drept de succesiune la aceste bunuri?
Tata isi poate vinde cota lui, iar daca va deceda inaintea sotiei, aceasta va mosteni 1/4 din ce are el la data decesului.
Puteti sa ii dati sulta pt cota sa din casa de vacanta daca vrea sa vanda.
E necesară ieșirea din indiviziune dacă vrea să vândă cota lui, în cazul în care „doamna” îl convinge să vândă? (El nu vrea, dar ea insistă.)
Ieșirea din indiviziune, înțeleg, nu se poate face fără acordul nostru decât eventual pe care judecătorească, metodă la care sperăm noi să nu recurgă, deoarece ar strica relațiile de familie...
Mostenire
lataretudan
doresc sa cumpar o casa, proprietarii au decedat, au avut trei copii, unul dintre copii a decedat, acesta a avut dintr-o casatorie anterioara un copil care a ... (vezi toată discuția)