avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie de concediu in transe
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie de concediu in transe

Buna ziua,
Imi putei spune, va rog, daca plata indemnizatiei de concediu poate fi facuta in transe sau trebuie platita toata suma deodata?
De exemplu in cazul unui concediu de 22 zile lucratoare luat tot odata, de la jumatatea lunii august, este posibil sa se faca plata indemnizatiei mai intai pentru perioada de concecediu aferenta lunii august si la inceputul lunii septembrie plata indemnizatiei pentru restul concediului?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:07, 10 August 2017
In speta, indemnizatia se plateste integral.
Daca salariatul, in cererea de concediu, solicita plata indemnizatiei in transe sau precizeaza faptul ca nu doreste ca aceasta indemnizatie sa i se plateasca cu 5 zile inainte de plecarea sa in CO, ci la data la care trebuia in mod normal sa primeasca salariul daca ar fi lucrat, poate fi socotita aceasta o renuntare la drept (inadminibila de altfel potrivit art. 38 din cod care prevede imposibilitatea salariatului de a renunta la drepturile prevazute de lege)?
Va multumesc.
In speta, nu se poate invoca art.38 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu de odihna Hildegarde Hildegarde Buna ziua am o nelamuriere . IN regulamentul intern al societatii unde lucrez sunt specificate urmatoarele : (1) Pentru perioada concediului de odihna ... (vezi toată discuția)
Renuntare la concediu si plata concediului viorelh viorelh Fiind prins cu munca , probleme de servici foarte importante , am decis sa renunt la concediu de odihna si sa lucrez in continuare. Teoretic voi lua si banii ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna cristinasova cristinasova Buna ziua! Concediul de odihna se calculeaza in functie de salarul brut sau net? ex. daca am salar minim pe economie si trebuie sa iau banii pe concediu din ... (vezi toată discuția)