avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont persoana fizica are efect pe PFA
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont persoana fizica are efect pe PFA

Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea situatie. In urma cu 10 ani am luat un credit in CHF. Vreme de vreo 6 ani am achitat ratele, dar la un moment dat am intrat in imposibilitate de plata(cursul a luat o razna). Platind la un interval de 3-6 luni sau adunat dobani la dobanzi iar banca nu a mai vrut sa incaseze ratele restante decat integral, prin urmare, m am trezit cu poprire pe cont si salariu. Doresc sa infiintez un PFA si as vrea sa stiu daca poprirea pe care o am in executare( sau cum se numeste) poate produce efecte pe veniturile unui PFA. Multumesc pentru sprijin!
Cel mai recent răspuns: danhaiduc , utilizator 16:33, 30 Iunie 2019
Contul PFA NU poate fi poprit pentru datoriile titularului acestei PFA. Potrivit legii, PFA are patrimoniul de afectațiune special. Ca urmare, nu poate fi blocat contul unei PFA, care are un CUI şi o înregistrare fiscală separate, atâta vreme cât datoria este a reprezentantului PFA-ului.
emil6702 a scris:

Potrivit legii, PFA are patrimoniul de afectațiune special. Ca urmare, nu poate fi blocat contul unei PFA, care are un CUI şi o înregistrare fiscală separate, atâta vreme cât datoria este a reprezentantului PFA-ului.


[ link extern ] /

Acest articol confirma, citand din lege:
"bunurile care fac obiectul unei diviziuni a patrimoniului afectată exercitării unei profesii autorizate de lege pot fi urmărite numai de creditorii ale căror creanțe s-au născut în legătură cu profesia respectivă."


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref pfa dy.ciocan dy.ciocan Buna ziua, Am un PFA si as vrea sa stiu, daca imi deschid un cont in banca pe PFA, in cazul unei executari silite pe persoana fizica se poate pune ... (vezi toată discuția)
Poprire Crstianavelena Crstianavelena Buna seara! Am o poprire pe cont, pe persoana fizica, se poate pune poprire și pe contul PFA unde sunt titulara? Mulțumesc mult! (vezi toată discuția)
Se pot executa bunuri ale pfa pt.o datorie ca persoana fizica? carmenbn carmenbn In situatia in care am o datorie la banca ca persoana fizica si sunt in acelasi timp si persoana fizica autorizata,iar singura mea proprietate este o masina ... (vezi toată discuția)