avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Tamponare masina+permis expirat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Tamponare masina+permis expirat

Buna ziua!
Zilele trecute am fost tamponat de o masina din spate, in trafic. Cu aceasta ocazie am observat si ca permisul meu de conducere e expirat de 3 luni. Intrebarea este: Dupa intocmirea foii amiabile si ulterior dupa constatarea daunelor produse, firma de asigurari poate sa nu plateasca despagubirea pe motiv ca eu am avut permisul expirat, chiar daca eu sunt pagubitul? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 09:33, 14 August 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu! Conducerea pe drunurile publice, avand un permis expirat, este contraventie si va sanctioneaza politia daca sunteti oprit in trafic.
Asta nu afecteaza cu nimic modul de desfasurare al accidentului, vinovatia participantilor si modul de despagubire.
Asiguratorul ar putea doar sa va solicite in plus o dovada ca aveati drept de conducere la acea data, daca nu ati reinnoit permisul pana la depunerea actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tamponare masina+permis expirat maranos76 maranos76 Buna ziua! Zilele trecute am fost tamponat de o masina din spate, in trafic. Cu aceasta ocazie am observat si ca permisul meu de conducere e expirat de 3 ... (vezi toată discuția)
Accident auto ușor, păgubitul cu rca expirat: e adevărat că asigurătorul nu-i va plăti despăgubire în acest caz? atomix60 atomix60 Buna ziua, am avut un mic accident (fara victime) cu un alt participant la trafic in parcarea unui magazin, mai exact soferul a dat cu spatele si mi-a rupt ... (vezi toată discuția)