avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lamuriri pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lamuriri pensie alimentara

Buna ziua,

Imi poate spune cineva daca 1/3 din salariul net ca pensie alimentara este valabila doar pentru cei care au 2 copii sau se aplica si la cei care au un singur copil?
P.S. Intrebare nu este pusa in interesul meu pentru ca inca nu am copii.
Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2017
Ursutz, utilizator
ART. 529 c.civ.
Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Multumesc pentru raspuns. Insa dilema mea ramane. In cazul despre care vorbesc, parintele care plateste pensia alimentara are un singur copil si plateste exact o treime din salariul net declarat. Sa inteleg ca se poate si varianta acesta?
Probabil ca persoana mai are si alte venituri in afara salariului, daca asa a hotarat instanta.
Probabil ca dvs nu cunoasteti exact situatia de fapt, nu poate fi obligat la o pensie de intretinerea mai mare decat prevede legea, mai putin se poate.
Situatia o cunosc foarte bine. Mi-au trecut prin fata ochilor toate documentele depuse pentru pensia alimentara si nu numai. Multumesc mult pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara catalinmariusmarin catalinmariusmarin In hotararea definitiva platesc 25% din venitul net realizat pensie alimentara. In acest venit intra si ore noapte/ore suplimentare/sporuri/prime. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Denireb Denireb Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor eugenia2008 eugenia2008 Buna ziua! De cand se plateste pensia alimentara pentru minor? De cand părintele platitor a parasit domiciliul sau de cand se hotaraste divortul? Si se ... (vezi toată discuția)