avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... PUZ teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

PUZ teren

Buna ziua,
Stam undeva intr-o zona rurala in apropierea bucurestiului, intr-un cartier de case noi. S-a ivit ocazia sa achizitionam o fasie de teren paralela cu curtile noastre si astfel fiecare din vecini sa isi extinda curtea cu o suprafata considerabila. Terenul are aprox. 5000m si vom si 7 proprietari, in diverse cote parti. Am inteles ca pentru a face dezmembrarea, trebuie sa ii facem si PUZ, motivul ar fi ca il dezmembram in mai mult de 3 parti, ceea ce nu mi se pare a fi o explicatie suficienta. Ideea este ca nimeni nu va construi pe acele terenuri, se doreste dezmembrarea doar ca sa ne putem fiecare imprejmui si extinde curtile si cei mai multi vom planta copaci pentru a face o perdea de verdeata si a ne proteja de vant/viscol etc. Imi poate cineva spune care este logica efectuarii unui plan urbanistic, in conditiile in care este teren extravilan si ii vom pastra statutul, plantand livezi/gradini pe bucata respectiva?

Alte discuții în legătură

De la teren extravilan la intravilan - posibil? cristian_myx cristian_myx a]m o jumatate de hectar de pamant agricol si vreau sa construiesc o casa peste drum de pamantul acesta este o muara si acolo se afla in curte si 2 case in ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan monalisaalina monalisaalina Buna ziua, Exista vreo modalitate pt a fi in legalitate in urmatoare situatie?detin un teren extravilan si as dori sa construiesc o pensiune...cum as putea sa ... (vezi toată discuția)
Scoaterea unui teren din circuitul agricol ContSters57637 ContSters57637 Stie cineva cat dureaza scoaterea unui teren din circuitul agricol si care sunt pasii de urmat? Multumesc anticipat si astept cu interes un raspuns de la voi. (vezi toată discuția)