avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... De la teren extravilan la intravilan - posibil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De la teren extravilan la intravilan - posibil?

a]m o jumatate de hectar de pamant agricol si vreau sa construiesc o casa
peste drum de pamantul acesta este o muara si acolo se afla in curte si
2 case in stanga mea se afla la 50 de meri o benzinarie si in spatele meu
la 150 d metri se afla alta casa as vrea sa stiu deaca se poate trece
acest pamant agricol de la extravilan la intravilan pentru construirea unei case
si as mai vrea sa stiu cam cat costa aceeasta scimbare si daca se poate construi o casa pt ca este lka iesire din comuna la vro 150 200 de metri
va multumesc mult
cristi
Cel mai recent răspuns: felichir , utilizator 19:22, 17 August 2011
Se poate, procedura se numeste scoatere definitiva din circuitul agricol - se aproba prin decizie a directorului executiv al directiei pentru agricultura si dezvoltare rurala pe baza avizului oficiului de cadastru si publicitate imobiliara.
Insa, daca zona in care se afla terenul dvs. nu este prinsa in PUG-ul localitatii cu destinatia curti-constructii (zona de locuinte individuale), dupa ce efectuati scoaterea din circuitul agricol, va trebui sa realizati un PUD/PUZ (pentru schimbarea modului de incadrare a zonei respective, din ce o fi ea acum in "curti-constructii-locuinte individuale"). Inainte de a construi, verificati sa aveti acces la energie electrica, apa, eventual gaze si canalizare ( extinderea acestor retele de utilitati pe cheltuiala dvs. costa destul de mult).
Pentru edificare: www.avocatnet.ro/content/art...
mai sunt cateva sugestii:
Puteti afla de la primarie daca este cuprinsa in PUG, dar puteti afla si daca "anu' asta sau la anu'" cand se extinde intravilanul si primaria face alt PUG va fi cuprinsa! Adica fiind in PUG va fi intravilan.
In plus daca aveti constructii invecinate (si noi) in mod sigur primaria le-a cerut PUZ care va cuprinde si pe dvs ;) .
Si o ultima sugestie ( in afara celei de a gasi un topograf - autorizat cadastru) daca terenul e intravilan dar nu e "curti constructii" nu va lasati intimidat de "scoaterea din circuitul agricol" - se poate inscrie in CF o adeverinta a primariei din care rezulta ca terenul intravilan ( arabil, fanat...pasune) este curti-constructii(nu inseamna ca are pe el constructii, ci are aceasta categorie de folosinta) .
Am fost sa platesc impozitul pe terenul agricol extravilan si la primarie mi s-a spus ca a fost trecut in intravilan pe baza unei hotarari. In apropierea terenul nu sunt construite case, nu exista drumuri asfaltate, nici retea de apa sau curent. Exista niste conditii de care trebuie tinut cont atunci cand se face aceasta trecere? Trebuia primaria sa se consulte cu proprietarii? Trebuie sa primesc ceva document, notificare din care sa rezulte aceasta trecere?. Sunt mari diferentele de impozit intre extravilan si intravilan?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren 500m2 extravilan gard in gard cu intravilan = nu pot construi mariuss86 mariuss86 in anul 2009 am achizitionat un teren extravilan de 500 m patrati, aflat in imediata apropiere de limita intravilanului (gard in gard - vecinul e in intravilan ... (vezi toată discuția)
Proiect puz avram172 avram172 buna ziua. rog tare ma mult sa ma ajutati cu o problema, care ma tine pe loc. detin un teren agricol in suprafata de 1, 53 ha pe raza unei comune din jud ... (vezi toată discuția)
Trecere teren din extravilan in intravilan AlinaBadea08 AlinaBadea08 Buna ziua, Stie cineva unde ar trebui sa ma adresez pentru scoaterea unui teren din extravilan si trecerea lui in intravilan? Am primit informatii ... (vezi toată discuția)