avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Buna ziua!As dori sa va prezint situatia in care ma aflu: parintii mei au construit o casa pe terenul tatalui meu.Impreuna au avut doi copii,plus unul al mamei dintr-o alta casatorie pe care tatal meu l-a infiat.Fratele infiat a decedat in 1996 dar are doi copii iar mama a decedat in 2002.
Nu am facut succesiunea dupa mama nici pana in prezent.
Tatal meu mi-a promis casa cand mie,. cand fratelui meu drept. dar nu a mers niciodata pana la capat.
Acum mai nou vrea sa ma dezmosteneasca pe motive imaginare invocand ca el are 80% dreptul la mostenire..
Ce ar trebui sa fac pentru a nu ma trezi in varianta ca tatal meu ar instraina bunurile fara acordul meu?
Ce demersuri ar trebui sa fac si cat la suta din valoarea imobilului ar trebui sa achit pentru a face dezbaterea succesorala dupa mama pentru a obtine ceva din mostenire?
Unde trebuie sa ma adresez pentru a rezolva usor acest lucru?
Poate el sa instraineze mostenirea fara acordul meu si fara stiinta mea dat fiind faptul ca sunt din alta localitate si nu pot afla ce face?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:10, 23 August 2017
E clar ca la notar nu veti putea incheia succesiunea! Prin instanta, daca solicitati dezbaterea, stabilire cote, partajul si imparteala efectiva a bunurilor, taxa e de 5% din masa succesorala, fiecare mostenitor va achita taxa proportional cu cota de mostenire ce ii revine! Nu mai intarziati!
Nu stiu de unde ati scos acel 5%....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune bia2015 bia2015 Bună ziua! Va rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea problema: Vreau sa deschid o masa succesorala. Am 5 frați dintre care unul a decedat ... (vezi toată discuția)