Aș dori o parere legata de următoarea situatie. In 2014 am încetat (cu acordul părților) contractul de munca la firma X. Din 2015 până în prezent lucrez in Irlanda, de asemenea, cu contract de munca. Incepand cu 2016 am primit notificări de la administratorul de pensie privata obligatorie cum că am noi contribuții în cont. M-au informat că angajatorul înregistrat la ei ca făcând aceste viramente este firma X. Luand legatura și cu ei, au afirmat că mi-au încheiat contractul în 2014. Apoi am luat legătura cu Casa Națională de Pensii, care mi-a confirmat că aceste contribuții din 2016 până în 2017 au fost făcute de firma X si inseamna ca inca mai figurez angajata la ei, cel puțin în declarațiile financiare depuse de firma. Am contacta apoi Revisal, care mi-au trimis istoricul contractelor de munca și într-adevăr, se pare ca respectivul contract s-a încheiat în 2014. Mă gândesc că în cazul asta contribuțiile suplimentare făcute de ei după ce am încheiat contractul au fost făcute dintr-o greșeală contabila (probabil au uitat să-mi șteargă CNP-ul de pe acele declarații?). In cazul acesta, ce ar trebui sa fac? Nu as vrea ca la momentul pensionarii să apară discrepanțe între perioada lucrata efectiv și numărul contribuțiilor, sau să fie vreo problema in acest sens. Trebuie să anunț pe cineva? Se pot anula cele contribuții în plus? Cine ar putea face asta? Aș aprecia mult un răspuns. Mulțumesc.
Angajat fara voie
alex123xq
Povestea, cat se poate pe scurt, esta asa
In octombrie 2014 am negociat cu o firma un job, batusem palma, insa n momentul in care chiar trebuia sa incep ... (vezi toată discuția)