avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Valoare tichet de masa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Valoare tichet de masa

Buna ..... avand in vedere ca in conformitate cu ORDIN Nr. 625/2017 din 3 mai 2017 valoare unui tichet de masa pentru SEMESTRUL I 2017 nu poate depăşi cuantumul de 15,09 lei, va rog sa-mi spuneti implicatiile fiscale a mentinerii si in SEMESTRUL II 2017 a valorii nominale a unui tichet de masa la nivelul sumei de 15,09 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 23 August 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:27, 25 August 2017
Care este fiscalitatea pentru tichetele de masa de 15,09 lei?

"Prin acordarea de tichete de masa, cunoscute si sub numele de bonuri de masa, exista avantaje atat pentru angajat, cat si pentru angajator. Ele pot fi folosite in majoritatea unitatilor alimentare pentru achizitionarea oricaror produse alimentare sau pentru achitarea meselor la restaurante si cantine. De asemenea, tichetele de masa au un regim de impozitare deosebit, indiferent ca vorbim despre tichete de masa traditionale sau tichetele electronice primite pe carduri de masa.

Avantaje fiscale pentru angajator la acordarea tichetelor de masa

Pentru angajatori, principalul avantaj este reprezentat de faptul ca tichetele de masa sunt 100% deductibile si exceptate de la plata taxelor salariale pentru sumele acordate.

Avantaje fiscale pentru angajat

Angajatii care primesc tichete de masa in 2017 sunt scutiti de plata taxelor salariale pentru sumele primite sub aceasta forma. Pentru aceste sume se plateste doar impozitul pe venit, cel de 16%."
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este hrana acordata angajatilor deductibila pentru firma? CameliaNovac CameliaNovac Cum este privit din punct de vedere fiscal avantajul in natura, hrana, acordata angajatilor? Adica, am salariati care primesc tichete de masa si organizez si ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pentru masa calda zilnica oferita angajatilor gundhardt gundhardt Ce solutie exista in situatia in care angajatorul intentioneaza sa ofere jumatate din nr. tichetelor de masa la care are dreptul un angajat + o masa calda ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa - contributiile angajatorilor liviaalexandru liviaalexandru Stie cineva daca incepand cu anul 2012 pentru angajator se platesc contributii? Pentru angajati sigur nu se plates cf Cod Fiscal. In Codul Fiscal a aparut cu ... (vezi toată discuția)