avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere minor

Buna ziua, tatal.minorului dupa divort este obligat la plata pensiei de intretinere in cuantum de 300 lei, el refuza de 2 luni sa faca plata, prima faza estw sa ma duc la executor sau pot si la politie sa depun plangere? Fostul sot are o intreprindere individuala, si a depus declaratie de venit in minus, lucru care nu este adevarat, are service auto si stiu ca are venituri mari dar pe negru, cum pot in cazul de fata sa cer marorea pensiei sau am vreo sansa?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți merge la executor pentru punerea în executare a hotărârii.
Plângere penală pentru abandon de familie puteți face după 3 luni.
Art. 378 Cod penal Abandonul de familie
(1) Săvârșirea de către persoana care are obligația legală de întreținere, față de cel îndreptățit la întreținere, a uneia dintre următoarele fapte:
c) neplata, cu rea-credință, timp de 3 luni, a pensiei de întreținere stabilite pe cale judecătorească, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neplatita!!! cosminache123 cosminache123 Buna seara, Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pt a recupera pensia alimentara a copilului, care nu a fost platita de 1 an si 9 luni. Astept ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentară neplătită Tofan Mirela Tofan Mirela Am divorat acum 9 luni iar fostul se sustrage de la plata pensiei pt fata ce pot face eu avand dom in alt jud (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii ale pensiei alimentare pentru minor Adelina.1988 Adelina.1988 As dorii sa stiu ce pot face in cazul in care tatal fetitei mele nu a platit pensia alimentara de mai bine de 10 luni...cum pot recupera banii care ii revin ... (vezi toată discuția)