avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Suma maxima plata numerar tranzactie imobiliara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Suma maxima plata numerar tranzactie imobiliara

Buna ziua.
Care este suma maxima legala care se poate plati numerar pentru o tranzactie imobiliara intre doua persoane fizice?
Daca valoarea tranzactiei depaseste aceasta suma cum se poate proceda in mod legal atunci cand cumparatorul detine banii in numerar?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:53, 5 Septembrie 2021
50.000 lei
Ambele persoane deschid conturi bancare, daca nu au. Banii se depun in contul curent, de acolo se transfera in contul celeilalte persoane
Ultima modificare: Miercuri, 30 August 2017
AvTudor_com, utilizator
Nu neaparat ambele persoane trebuie sa-si deschida cont bancar. Doar vanzatorul trebuie sa incaseze suma in contul bancar. Cumparatorul poate sa-i depuna si chas la banca.Important e ca banii sa intre in contul vanzatorului
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plafonul maxim pentru platile in numerar intre persoane fizice este 10.000 lei iar nu 50.000 lei.
Legea 70/2015 Articolul 10
Operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar între persoanele fizice, altele decât operaţiunile de încasări şi plăţi realizate prin intermediul instituţiilor care prestează servicii de plată autorizate de Banca Naţională a României sau autorizate în alt stat membru al Uniunii Europene şi notificate către Banca Naţională a României, potrivit legii, efectuate ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra unor bunuri sau drepturi, a prestării de servicii, precum şi cele reprezentând acordarea/restituirea de împrumuturi, se pot efectua în limita unui plafon zilnic de 50.000 lei/tranzacţie. Sunt interzise încasările şi plăţile fragmentate în numerar pentru tranzacţiile mai mari de 50.000 lei, precum şi fragmentarea unei tranzacţii mai mari de 50.000 lei.
Pentru Dl. Av. Mihai Cosmin Tudor:
Buna ziua. Va multumesc pentru raspuns.
Totusi, cineva inaintea dumneavoastra (Dl. contabil Iulian Manea) mi-a raspuns: citez "Plafonul maxim pentru platile in numerar intre persoane fizice este 10.000 lei iar nu 50.000 lei."
Din pacate nu a precizat si actul normativ care reglementeaza aceasta.
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2017
Eu-Genius, utilizator

Alte discuții în legătură

Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
La o vanzare-cumparare imobil, care-i suma minima ce poate fi ... marcel.damaschin marcel.damaschin La o vanzare-cumparare imobil, care-i suma minima ce poate fi platita/declarata primita, cash? Peste 10.000 de euro, trebuie facuta dovada cu extrasul de cont ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil ethel ethel Buna seara, Se vinde un imobil. Cumparatorul vrea sa plateasca contravaloarea imobilului prin banca, virand contravaloarea bunului cumparat in contul ... (vezi toată discuția)