avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vătămare corporală
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vătămare corporală

BUNA ZIUA,va rog sa imi raspundeti:daca un tip ma lovit cu pumnul in gura si mi-a spart buza din dreapta jos si un dinte de sus din fata,cam cati bani a-s putea sa cer cu 6-7 spitalizare asa cu scrie in certificatul medico-legal de la IML.

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 31 August 2017
ADRIANN2017, utilizator
Depuneti intai plangerea penala, apoi va puteti constitui parte civila pana la inceperea cercetarii judecatoresti. Puteti solicita daune materiale constand in cheltuielile prilejuite cu acest eveniment, cu conditia sa aveti documente justificative.
In ceea ce priveste daunele morale, cuantificarea prejudiciului moral nu este supusă unor criterii legale de determinare. Daunele morale se stabilesc prin apreciere, ca urmare a aplicării de către instanța de judecată a criteriilor referitoare la consecințele negative suferite de cei în cauză în plan fizic și psihic, importanța valorilor lezate și în măsura în care au fost lezate aceste valori, intensitatea percepției consecințelor vătămării, măsura în care le-a fost afectată situația familială, profesională și socială. Toate aceste criterii de cuantificare a prejudiciului moral sunt subordonate conotației aprecierii rezonabile, pe o bază echitabilă, corespunzătoare prejudiciului real și efectiv produs victimei.
Ar fi util pentru dvs sa va angajati un avocat care sa va asiste/reprezinte in toata procedura.
am depus plangerea penal la politie,,am fost la iml,am si un martor,iar rezultatul iml a fost 6-7 zile de spitalizare, intrebam ca si suma cand o sa il dau in jucecata in civil cam ~cat pot cere ca bani cu ce v-am zis mai sus.
Multumesc
Nu trebuie sa mergeti la instanta civila, v-am spus ca aveti dreptul sa va constituiti parte civila in cursul procesului penal pana la inceperea cercetarii judecatoresti.
Mesajul meu este detaliat in ceea ce priveste daunele materiale si modalitatea de apreciere a daunelor morale, nu pot sa va precizez suma pe care ar trebui sa o solicitati, dar o puteti aprecia dvs in functie de criteriile pe care vi le-am indicat.
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsa este pt lovire sau alte violente Coordonator Coordonator Daca am fost lovit de un subordonat si mi-am pierdut cunostinta lovindu-ma la cap din cadere, cu 5 zile de ingrijiri medicale, cam ce pedeapsa primeste ... (vezi toată discuția)
Daune morale OneQuestion OneQuestion Buna ziua, In urma unei altercatii si in urma unei loviri usoare, a rezultat un certificat medico-legal cu 1-2 zile de spitalizare. La acestea, exista ... (vezi toată discuția)
Ce sumă de bani poate acorda instanța părții vătămate? Kakanannsjoxxkakqnnskxkskanqnn Kakanannsjoxxkakqnnskxkskanqnn Fratele meu a avut o altercație intr un spațiu public . Un individ l a acostat , fratele meu fiind cu familia , înjurând ul . In urma înjurăturii cei doi ... (vezi toată discuția)