avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata contributii pt angajat(pensionar de boala) cu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata contributii pt angajat(pensionar de boala) cu norma 4 ore

Am la firma un angajat cu norma partiala de 4 ore. El este si pensionat pe caz de boala. Intrebarea mea este: avand in vedere modificarile privind plata contributiilor incepand cu august 2017, platesc ca si pana acum, contributiile la jumatate de norma, putand fi incadrat la pensionari , sau tebuie sa i platesc contributiile aferente sal minim pe ec pt norma intreaga?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:45, 5 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Categoriile de salariaţi cu contract part-time sau cu plata în acord în cazul cărora se aplică excepţia de la plată a CAS şi CASS:

a) sunt elevi sau studenţi, cu vârsta până la 26 de ani, aflaţi într-o formă de şcolarizare;

b) sunt ucenici, potrivit legii, în vârstă de până la 18 ani;

c) sunt persoane cu dizabilităţi cărora prin lege li se recunoaşte posibilitatea de a lucra mai puţin de 8 ore pe zi;

d) au calitatea de pensionari pentru limită de vârstă în sistemul public de pensii, cu excepţia pensionarilor pentru limită de vârstă care beneficiază de pensii de serviciu în baza unor legi/statute speciale, precum şi a celor care cumulează pensia pentru limită de vârstă din sistemul public de pensii cu pensia stabilită în unul dintre sistemele de pensii neintegrate sistemului public de pensii;

e) realizează în cursul aceleiaşi luni venituri din salarii sau asimilate salariilor în baza a două sau mai multe contracte individuale de muncă, iar baza lunară de calcul cumulată aferentă acestora este cel puţin egală cu salariul minim brut pe ţară."

( Ordonanta nr. 4/2017 – modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal )
Ultima modificare: Marți, 5 Septembrie 2017
lilid, utilizator
Vreau sa va rog sa fiti mai explicita. Sunt o obligata sa platesc pt 8 ore sau nu? Din cate inteleg trebuie sa platesc pt 8 ore?
Ultima modificare: Marți, 5 Septembrie 2017
Vicky82, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti plati contributiile la nivelul salariului minim brut .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt scutiti numai cei care au calitatea de pensionari pentru limită de vârstă în sistemul public de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! la contractul part time pentru studenți se aplica ... andradapruncut andradapruncut Bună ziua! La contractul part time pentru studenți se aplica noua lege de la 1 august ? (vezi toată discuția)
Declaratie pt alinierea la og 4/2017 anymaryh anymaryh Buna ziua, In cadrul firmei sunt salariati care au cim part-time, dar care sunt angajati si la alte firme cu cim de 8 ore. La firma unde sunt cu part-time, ... (vezi toată discuția)
Pensionar cu cim part-time anymaryh anymaryh Buna ziua, Am o salariata care are cim cu 2 ore si este pensionata pt limita de varsta. Pentru aceasta salariata se calculeaza contributiile la nivelul ... (vezi toată discuția)