avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autenticitatea unei tranzactii in caz de divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autenticitatea unei tranzactii in caz de divort

In 8.12.1997 prin sentinta civila s-a hotarat desfacerea casatoriei,incredintarea copilului si s-a facut o tranzactie pentru bunurile comune semnata de mine si ex-sotul meu,cum ca el ramane in apartament ,eu primesc jumatate din bani si parasesc casa in 30 zile si ca nu mai avem nici o pretentie unul la altul. El a facut recurs la Tribunal si Curtea de Apel pentru copil, de fiecare data instanta a luat act de tranzactia facuta si dupa 10 luni a ramas definitiva si irevocabila fara alte modificari. Acum dupa 20 ani vreau sa vand casa si am probleme ca am cumparat apartamentul cu numele fostului sot si notarul zice ca eram inca casatorita ,chiar daca primisem sentita de la Judecatorie si eram obligata sa parasesc casa in termen de o luna. Am tranzactie incheiata cu fostul sot, semnata de amandoi, ca nu mai avem nici o pretentie. Mi se pare absurd ca cineva sa zica ca ar putea avea pretentie la casa cumparata de mine. Mentionez ca oricum ex sot este mort si nu poate da nici o declaratie de acest gen in fata notarului. Cu respect va intreb cum pot sa vand casa???
Cel mai recent răspuns: adnana1967 , utilizator 15:16, 5 Septembrie 2017
Asa este casa este cumparata cu acei bani + un imprumut facut de mine la banca.Scrie necasatorita chiar daca pe buletin aveam inca numele fostului sot. Totul in baza sentintei de divort. Fostul sot este mort anul acesta in februarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate apartament catana aurora cristina catana aurora cristina Am cumparat prin notariat in 2007 un apartament in P Neamt cu toate actele legale, dar s-a ivit o problema, fostul sot al propritarei solicita instantei sa ma ... (vezi toată discuția)
Acte notariat catana aurora cristina catana aurora cristina In anul 2007 am cumparat apartamentul prin notariat , dar notara nu i-a cerut proprietarei sentinta de divort ramasa definitiva si irevocabila, fapt ce face ... (vezi toată discuția)
Contract de construire incheiat in perioada recursului la divort Grasu_Sorin Grasu_Sorin Buna ziua, v-as ruga daca puteti sa ma ajutati intr-o problema juridica. Doresc sa achizitionez un apartament si notarul a gasit niste \"probleme\" in ... (vezi toată discuția)