avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune, consecințe
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune, consecințe

am fost agresata de sot si amenintata ca ma omoara ,am sunat la 112 ,a venit politia( intre timp sotul a plecat de acasa )am facut plangere penala la politia de proximitate,am scos certificat de la medicina legala unde sa specificat ingrijire 1-2 zile ,ce pedeapsa ar putea primi sotul in acest caz .Va multumesc
E greu de spus.
Depinde de mai multe lucruri.
La inchisoare nu cred ca va ajunge.
Pana sa se ajunga la o pedeapsa in dosarul penal, aveti dreptul pentru siguranta dvs sa solicitati instantei emiterea unui ordin de protectie.
am fost sa cer ordin de protectie dar mi sa spus ca va trebui sa paraseasca apartamentul si sa nu se apropie de mine la o distanta de circa 300 mt ,ceia ce nu doresc sa fac acest lucru ca ar avea alte cai de a ma pedepsi .M-ar interesa daca prin ordin de protectie poate sa ramana in apartament dar sa i se impuna sa nu mai fie agresiv verbal sau fizic sau ce alte cai ar fi de a ma sti in siguranta .Daca eu nu imi retrag plangerea i se face dosar penal sau se termina cu o simpla amenda pentru el ? sau depinde de instanta de judecata daca ii face dosar penal ? mentionez ca acum 2 ani am fost batuta si am avut 3 fracturi la picior ,am scos certificat medico -legal dar nu am mers mai departe ,avand acordul lui ca nu se mai repeta iar acum avand intentia sa ma sugrume ,lasandu-mi semne de agresiune pe gat .Va multumesc
Se poate solicita limitarea dreptului de folosinţă al agresorului numai asupra unei părţi a locuinţei comune atunci când aceasta poate fi astfel partajată încât agresorul să nu vină în contact cu dvs.
Daca ati depus plangere, s-a intocmit dosar penal. Retragerea plângerii prealabile înlătură răspunderea penală a persoanei cu privire la care plângerea a fost retrasă.
Retragerea plângerii prealabile poate interveni până la pronunţarea unei hotărâri definitive.
de la data depunerii plangerii mele ,sotul cand este instiintat ca are dosar ?.Noi nu comunicam in nici un fel acum dar nu pare ca ar fi in cunostinta ca ar urma sa aibe un proces .Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2017
gabita60, utilizator

Alte discuții în legătură

Loviri si alte violente alinar_popescu alinar_popescu Buna ziua, Tatal meu a fost victima unei agresiuni fizice. Nu a ripostat sau provocat agresorul, care si-a recunoscut fapta la politie. Tatal meu a primit ... (vezi toată discuția)
Cum s-ar putea incadra fapta???? petosticky1979 petosticky1979 Buna ziua! as vrea sa stiu unde se incadreaza urmatoarea fapta: fratele meu a fost sambata seara la club in satul bunicilor nostri si un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,fratele meu a suferit o agresiune din partea unui vecin,in ... mafinescuingrid mafinescuingrid Buna ziua,fratele meu a suferit o agresiune din partea unui vecin,in urma acesteia,conform biletului de iesire din spital,s-a...ales cu urmatoarele: -Fractura ... (vezi toată discuția)