avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de întreținere nerespectat, posibilități ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de întreținere nerespectat, posibilități reziliere

Buna seara.pe scurt: bunicii mei au facut un contract de intretinere pe casa si pe pamant ,fiului lor.Actele au fost facute cu clauza de ingrijere ,la batranete fiul trebuia sa aiba grija de ei.Dupa un timp ,unchiul meu, a construit o casa pe pamantul bunicilor.Din pacate intre timp unchiul meu a decedat ,bunicii mei au imbatrnit ,s au imbolnavit la.pat(bunicul are o pareza,nu se mai poate ridica din pat).Sotia unchiului si copii nu au grija deloc de ei.Intrebare:pot bunicii sa rezilieze contractul?ce se intampla cu casa constrruita de unchiul meu?Va rog raspuns.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:39, 9 Septembrie 2017
Buna ziua. Ca urmare a decesului debitorului (unchiul dvs., fiul batranilor) contractul de intretinere nu inceteaza, ci obligatia de intretinere se transmite mostenitorilor, adica catre sotia supravietuitoare si copiii defunctului. Daca acestia nu isi executa obligatia de intretinere, atunci la cerere, instanta poate dispune transformarea in bani a obligatiei de intretinere, adica in renta. Bun, mai departe daca renta nu este achitata atunci, la cererea creditorilor, debitorii pot fi executati silit, inclusiv asupra bunurilor proprii, deci si asupra casei construite in curte.
Nu m-am grabit sa va indic din prima rezolutiunea contractului de intretinere pentru ca, desi este posibila din punct de vedere tehnic, totusi faptul ca s-a construit in curte (legal sau nu, nu stim amanunte), complica oarecum situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilierea unui contract de intretinere ARRazvan ARRazvan Buna domnilor, vin in fata dvs. cu o problema legata de bunica mea. Avand in vedere ca sunteti o comunitate activa si nu ma costa nimic, inainte sa imi caut un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! se da urmatoarea situatie: in urma cu mai multi ani, ... talidae2000 talidae2000 Buna ziua! Se da urmatoarea situatie: in urma cu mai multi ani, bunicii mei materni au facut unchiului meu un contract de intretinere (acesta si familia lui: ... (vezi toată discuția)
Întreținere viagera George123456789 George123456789 Eu cu soția avem un contract de întreținere viagera cu un unchi de al ei casa si teren .noi neam ridicat alta casa noua in curte. Poate sa rezilieze ... (vezi toată discuția)