Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Strângere bani legal de către locatari fără participarea asociației

Buna seara! locuiesc intr un bloc cu 44 apartamente care împreună cu încă o scară face parte dintr-o asociație de proprietari. asociație care are numeroase propriri si un prejudiciu de câteva sute de mii de lei întrucât fostul administrator a avut grija de acest lucru. Intrebarea mea este cum putem, legal vorbind, sa strângem bani pt scara noastră sa facem izolatia casei scării liftului si modernizarea/ inlocuirea a tot ce tine de lift, costuri care se ridică undeva la 25.000 lei, fără a se ocupa asociația deoarece riscam sa fie ridicați banii de către executori. Practic pot merge 4-5 locatari din usa in usa in perioada 25-30 ale fiecărei luni sa strângă cate 100 ron timp de 6 luni fără să ne trezim cu surprize neplacute din unora dintre locatarii bine intenționați. Exista o posibilitate legală de a strânge aceste sume " cu acte în regula" cum s ar spune?
Multumesc anticipat pt răspuns.
Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2017
lory_lmv, utilizator
Cel mai recent răspuns: lory_lmv , utilizator 17:37, 15 Septembrie 2017
Puteti sa va strangeti banii si sa faceti lucrarea pe persoana fizica, contract semnat de unul din proprietari.
Nu puteti angaja asociatia in aceasta actiune deoarece nu aveti "acte-n regula".
Atentie sporita cu astfel de activitati la limita legi
Daca nu exista consens intre toti locatarii ,nu va hazardati sa demarati astfel de executii la parti comune care implica strangerea de fonduri pe perioade lungi de timp,lucrari ,care nu beneficiaza de documente pe asociatia de proprietari
Atentie sporita cu interventiile la nivelul liftului,care in final poate functiona numai in baza verificarii ISCIR-or daca documentele de inlocuire lift sunt realizate pe numele unui proprietar....
Multumesc frumos pt răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înlocuire lift bloc 9 etaje ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna seara, Administratorul blocului în care locuiesc cere înlocuirea liftului intr un bloc cu 9 etaje (an bloc 1975) pe motiv că ISCIR nu mai da aviz S ... (vezi toată discuția)
Lift la bloc 1990 DumanIrina DumanIrina Buna ziua! Avem o nedumerire: locuim intr un bloc cu 4 scari, dat in folosinta din 1990, cand din motive....variate, nu s au mai montat lifturile. Cert e ca ... (vezi toată discuția)
Presedintele de bloc face abuz de functie !? o_oarecare o_oarecare Buna ziua la toata lumea. Am si eu o dilema: presedintele de bloc a legitimat un musafir de-al meu intr-o seara pe cand acesta ma vizita pe la ora 21.00; ... (vezi toată discuția)