avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata in avans cu factura proforma
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata in avans cu factura proforma

Cum se face plata split la factura proforma? Factura Fiscala de avans se emite atunci cand ai incasat factura proforma iar dupa livrare se emite factura de marfa in care se storneaza avansul.
Cel mai recent răspuns: RaduDumitru , utilizator 09:33, 1 Octombrie 2017
Exact cum scrie si in ordonanta: vrei sa platesti suma X ca avans, scoti TVA-ul din acea suma folosind procedeul sutei marite si o achiti in contul de TVA al furnizorului iar diferenta in contul curent. Te interesezi dinainte daca societatea e sau nu platitoare de TVA in Romania, fireste.
Eram convins ca asa se procedeaza. Cu plata e simplu. Eu ma refer ca in si din contul de TVA trebuie sa intre si respectiv sa iasa doar sume ptr documente/facturi fiscale ori proforma nu este un document fiscal. Deci desteptii de la finante o sa vada ca Eva" ramane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva avans incasat in 2015 WinstonSmith WinstonSmith Cum se storneaza avansurile incasate in 2015 cu TVA 24%, avand in vedere ca marfa se va livra in 2016 cu TVA 20%. Este vorba de un avans de 10% incasat in 2015 ... (vezi toată discuția)
Se considera livrare intracomunitara? ASUL28 ASUL28 Buna ziua O livrare de produse finite de la o soc. romaneasca catre alta soc. rom. cu locul livrarii in Italia, se considera livrare intracomunitara? Si o ... (vezi toată discuția)
Factura de avans niko 94 niko 94 Buna ziua, Avem o factura proforma, avans utilaje in 22.02.10, plata se face in 23.02.10 iar factura vine in 25.02.10.Cum se inreg. in conta: 1.plata av in ... (vezi toată discuția)