avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Are dreptul PAID să îmi ceară contractul încheiat ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Are dreptul PAID să îmi ceară contractul încheiat cu banca?

avand un imobil achizitionat prin programul Prima Casa, banca imi cere in fiecare an sa prezint polita PAD. Anul acesta, aceasta polita s-a emis cu mentiuni gresite, mentionand alta banca ca fiind beneficiarul eventualelor despagubiri in caz de calamitate naturala (formula "se cesioneaza in favoarea bancii X") Trebuie mentionat faptul ca banca trecuta in polita a fost cumparata de banca la care a ajuns contractul meu de prima casa. Banca nu imi poate accepta polita, asa ca m-au rugat sa modific polita sau sa fac un act aditional la ea. Toate bune si frumoase, numai ca cei de la POOL-UL DE ASIGURARE ÎMPOTRIVA DEZASTRELOR NATURALE S.A. sunt niste incompetenti si nu vor sau nu sunt in stare sa modifice o polita. Pana acum mi-au cerut actul de identitate, contractul de cumparare (unde este trecut negru pe alb ca imobilul este achizitionat prin credit imobiliar de la banca x), mi-au cerut contractul cu noua banca care nu exista atata timp cat banca noua a preluat tot pachetul de credite de la vechea banca iar conditiile contractuale au ramas neschimbate asa ca de la noua banca am obtinut inclusiv contractul de fuziune (cumparare) dintre cele doua banci. Dupa mai bine de o saptamana de asteptari, azi ma trezesc ca mi se cere si contractul meu de ipoteca imobiliara cu banca anterioara. Mie mi se pare ca este un abuz si mi s-a umplut paharul. Are dreptul PAID sa imi ceara orice document vrea? Mi se pare abuziv inclusiv faptul ca mi-au cerut celelalte documente.
Daca eu vreau sa cesionez eventualele despagubiri de pe urma unei calamitati naturale bunicii mele, spre exemplu, are PAID autoritatea de a imi restrictiona posibilitatea de a-mi modifica mentiunea atata timp cat exista o polita de asigurare obligatorie valida si platita pentru imobil?

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 15:54, 2 Octombrie 2017
Buna ziua,

In mod normal, daca este vorba doar despre o eroare privind numele bancii beneficiare nu ar trebui sa fie atat de problematica schimbarea acestei mentiuni din polita.
In schimb, tinand cont ca tot le-ati dat toate documentele pana acum, nu mai conteaza daca le dati si contractul de ipoteca pentru a va opera schimbarea. Altfel, polita dvs. nu este valabila, iar banca va poate solicita sa incheiati alta polita de asigurare valida.
polita e valabila si in momentul de fata, a intrat in vigoare in data de 19 septembrie. am vrut sa anulez polita, asta insa nu merge, din nu stiu ce motive, banii si nervii nu mi-i mai recuperez. intrebarea mea este daca are dreptul un asigurator sa solicite astfel de documente confidentiale cum ar fi contractul de ipoteca. ce relevanta are pentru a face un amarat de act aditional la polita?
Asiguratorul are dreptul sa ceara orice documente relavante cu privire la bunul pe care il asigura. Contractul de ipoteca este un document relavant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie a locuintei staiculuci staiculuci Daca sunt chiriasi la stat pot sa fac asigurarea obligatorie la locuinta? (vezi toată discuția)
Polita asigurare imobil cumparat pe credit geretus geretus Buna ziua, Am un credit la Volksbank cu care am cumparat un imobil in anul 2007. Prin urmare, in fiecare an trebuie sa fac asigurare pt imobil pe care, pana ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei in cazul creditului imobiliar cu ipoteca llp_llp llp_llp Am achizitionat un apartament prin credit imobiliar cu ipoteca si anual sunt obligata sa inchei o polita de asigurare cesionata in favoarea bancii ce cuprinde ... (vezi toată discuția)