avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imputernicire conf. L 62/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imputernicire conf. L 62/2011

As avea nevoie de o clarificare cu privire la:
Articolul 28
(2) În exercitarea atribuţiilor prevăzute la alin. (1), organizaţiile sindicale au dreptul de a întreprinde orice acţiune prevăzută de lege, inclusiv de a formula acţiune în justiţie în numele membrilor lor, în baza unei împuterniciri scrise din partea acestora. Acţiunea nu va putea fi introdusă sau continuată de organizaţia sindicală dacă cel în cauză se opune sau renunţă la judecată în mod expres.

Imputernicirea scrisa la care se face referire in articlor este necesara doar pt a formula acţiune în justiţie în numele membrilor sau si pt. dreptul de a intreprinde orice actiune prevazuta de lege?
Adica, de exemplu, pt. ca un membru din biroul executiv sa formuleze o solicitare de prezentare de documente de interes public formulata conducerii, are nevoie de imputernicire?

Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2017
creis, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:10, 2 Octombrie 2017
Daca cererea o formuleazain nume propriu , atunci nu are nevoie de imputernicire.

Daca cererea o formuleaza in numele sindicatului sau a altei persoane, atunci are nevoie de asa ceva.
Cererea este din partea sindicatului (din calitatea de presedinte sau vicepresedinte) dar pt. a obtine informatii pentru membrii acestuia. Dar nu mai vad utilitatea alegerii unor reprezentanti ai salariatilor in cadrul unui sindicat, daca acestia trebuie imputerniciti pt. orice actiune.

Imputernicirea trebuie formulata/semnata de toti membrii de sindicat sau doar de catre presedinte?
Trebuie facuta cate o imputernicire pt. fiecare actiune, sau se poate una generala (pt. toate actiunile intreprinse de reprezentantii alesi) de la inceputul mandatului si pana la expirarea acestuia?

Va multumesc pt. raspunsuri
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2017
creis, utilizator
Imputernicirea trebuie semnata doar de catre presedinte.
Si pt. presedinte cine o semneaza? sau nu e nevoie? desi din lege eu nu identific vreo diferentiere: scrie doar organizatia sindicala poate intreprinde..... etc.

Multumesc
Pentru presedinte o poate semna vicepresedintele sau chiar el insusi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate renuntare proces yullian yullian Sunt membru intr-un sindicat,care a revendicat unele drepturi salariale neacordate de catre angajator in instanta.Intrucat,presedintele organizatiei de ... (vezi toată discuția)
Reprezentare membru sindicat eduardvl eduardvl Bună ziua, Rog respectuos un punct de vedere pentru următoarea speţă: Anul trecut, organizaţia de sindicat a chemat angajatorul în judecată, ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri forsyte forsyte Cum trebuie sa demonstrez calitatea de membru de sindicat instantei fara a apela la serviciul de resurse umane ? Sunt lider de sindicat si mi se cere acest ... (vezi toată discuția)