avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical de crestere copil zero lei?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical de crestere copil zero lei?

Buna ziua,

Am revenit luna aceasta din concediu de crestere copil (septembrie) si am avut in aceasta luna probleme cu cel mic drept pt care am optat pentru 2 zile de concediu de ingrijire copil bolnav.

Am avut supriza sa constat ca nu am fost remunerata pentru cele 2 zile de cocediu pentru ca "nu am avut salarii in ultimele 6 luni, ci am avut indemnizatie". Este normal?
Cel mai recent răspuns: simplysurprising , utilizator 10:19, 2 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este corect ...

OUG 158/2005
art.10
(1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.

(2) În situaţia în care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor alin. (1), se constituie baza de calcul al indemnizaţiilor se utilizează perioadele asimilate stagiului de cotizare prevăzute la art. 8 alin. (2) şi (3), veniturile care se iau în considerare sunt:
....
c) indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv indemnizaţia pentru creşterea copilului cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani, potrivit Legii nr. 448/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (3) lit. c).
....
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu medical stromelectro stromelectro Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediu medical a unei persoane revenita din CIC , o constituie valoare neta lunara a indemnizatie lunare primite in ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul indemnizatie concediu medical daniela.ilea daniela.ilea in ultimii 2 ani am fost in concediu crestere copil ,care este baza de calcul care se ia pentru calculul concediului medical pentru ingrijire copil ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil bolnav nicoletacarutasu nicoletacarutasu In data de 20 august 2012 am finalizat concediul de crestere si ingrijire copil iar azi ma vad nevoita sa apelez la cinci zile de concediu ingrijire copil ... (vezi toată discuția)